Kávový koutek

Věnujeme se Škole kávy, zdokonalování kavárenského i barmanského umění a tréninku ostatních. 

Pokud máte zájem o pronájem naší tréninkové kavárny nebo baru, pište na um@ambi.cz


Potřebujete místo, kde se budete moct v klidu naučit ovládání profesionální technologie, šlehání mléka, zkoušet si work flow za barem nebo vyvíjet nový recept na kávu? 

Zarezervujte si náš kávový koutek. Najdete v něm unikátní kávovary Victoria Arduino E1 Prima, Victoria Arduino Eagle One 2gr a Nuova Simonelli Appia Life.

Na barovém stole můžete dle libosti zkoušet recepty drinků všech chutí a barev. 


V kávovém koutku působí:

Dušan Pavelka

šéfbarista


Více o Dušanovi

Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i s výběrovou kávou. Po hotelové škole ho zaměstnali v kavárně obchodního domu Tesco, brzy nato ale zakotvil v Bratislavě. Z podniku Môj bar se posunul do baru Savage Garden a kavárny Urban House, kde pracoval jako šéfbarista do chvíle, kdy se rozhodl rozšířit si obzory v bistru Fach.
Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in good spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in good spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.


Ondřej Štökl

šéfbarista


Více o Ondrovi

Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Spolu s baristy Martinem Moravčíkem a Johnny Rančákem stojí za zrodem sofistikované kávy Sofee, má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se bude brzy odehrávat ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.


Poptejte pronájem


Nejbližší kurzy

Filtrovaná káva doma

Filtrovaná káva doma

Na tomto kurzu se naučíte filtrovanou kávu hned na čtyři způsoby! Šéfbarista Ambiente vás naučí ovládat aeropress, V60, French press, a ještě se od něj dozvíte spoustu zásadních informací i zajímavostí o výběrové kávě.

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.