Aeropress - káva pod tlakem!

Cena: 1500 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Dušan Pavelka

17.01. 2024

v 16:00

Kapacita: 6 osoby

Délka kurzu: 2 hodiny


Menu/Receptury:

  • aeropress

Popis kurzu

Jednoduchost a hravost aeropressu si získaly srdce mnohých z nás. Používání této kávové pomůcky (bez které na výlet nevyrážíme) má svá pravidla a triky. Vysvětlíme si, jakou roli hraje hrubost mletí i čas přípravy, jak důležitá je samotná receptura i teplota vody. A pak spolu budeme trénovat, dokud si v přípravě kávy s aeropressem nebudete zcela jistí. 

Co se na kurzu naučíte?


  • základní informace o výběrové kávě
  • jak si kávu vybírat

  • jak si skládat recept a co ho ovlivňuje 

  • jak si správně nastavit mletí kávy

  • jak důležitá je kvalita a teplota vody

  • jak správně aeropress používat a na co si dát pozor

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i s výběrovou kávou. Hned po dokončení hotelové školy si našel práci v kavárně a velmi brzy zakotvil v Bratislavě v  podniku Môj bar. Odtud se posunul do baru Savage Garden a kavárny Urban House, kde pracoval jako šéfbarista do chvíle, kdy se rozhodl rozšířit si obzory v bistru Fach.Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in good spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in good spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Instagramu a Facebooku.