Aeropress - káva pod tlakem!
Lektor: Dušan Pavelka
17.01. 2024
v 16:00
Kapacita: 6 osoby
Délka kurzu: 2 hodiny
Menu/Receptury:
- aeropress
Popis kurzu
Jednoduchost a hravost aeropressu si získaly srdce mnohých z nás. Používání této kávové pomůcky (bez které na výlet nevyrážíme) má svá pravidla a triky. Vysvětlíme si, jakou roli hraje hrubost mletí i čas přípravy, jak důležitá je samotná receptura i teplota vody. A pak spolu budeme trénovat, dokud si v přípravě kávy s aeropressem nebudete zcela jistí.
Co se na kurzu naučíte?
- základní informace o výběrové kávě
-
jak si kávu vybírat
-
jak si skládat recept a co ho ovlivňuje
-
jak si správně nastavit mletí kávy
-
jak důležitá je kvalita a teplota vody
-
jak správně aeropress používat a na co si dát pozor
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i s výběrovou kávou. Hned po dokončení hotelové školy si našel práci v kavárně a velmi brzy zakotvil v Bratislavě v podniku Môj bar. Odtud se posunul do baru Savage Garden a kavárny Urban House, kde pracoval jako šéfbarista do chvíle, kdy se rozhodl rozšířit si obzory v bistru Fach.Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in good spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in good spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.