Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Naučte se připravit dokonalou snídani!

Cena: 3 500 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Jirka Horák

14.09.2024

v 09:30

Kapacita: 10 lidí

Délka: 3 hodiny 


Menu/Receptury

  • slaná ovesná kaše z čerstvě mletých vloček s parmazánem a sušeným masem
  • krémová míchaná vejce
  • granola – ta vaše!
  • french toast se smetánkem a čerstvým ovocem
  • nápoje z Goodloku a výběrová káva

Popis kurzu:

Naučíte se osvědčené snídaňové vychytávky šéfkuchařů a všechno si rovnou vyzkoušíte v praxi. Nejdřív si sami namelete vločky z několika druhů obilovin, protože každé chutnají jinak, a pak si z nich uvaříte kaši. Na vlastní jazyk pocítíte, jaký je rozdíl mezi kupovanými a čerstvě připravenými vločkami. Pak vás Jirka provede přípravou dokonale krémových vajíček, naučí míchat granolu a poradí zvlášť lahodné kombinace, a na závěr společně připravíte jemný smetánek s opečenou brioškou a ovocem. 

Pro koho je kurz určený a co se naučíte?


Kurz je určený všem, kdo chtějí rozšířit svůj snídaňový repertoár a zapojit do něj triky šéfkuchařů.
 

Naučíte se:

  • správně namlít vločky na ovesnou kaši nebo granolu,
  • pravidla pro přípravu jakékoli ovesné kaše,
  • připravit vajíčka tak, aby byla krásně krémová,
  • rozdíly mezi různými kvalitami vajec,
  • křupavou a chutnou granolu,
  • jak využít staré brioškové pečivo a udělat z něj French toast.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Jiří Horák je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání a kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizze Nuova, Čestru, ale i v La Degustation Bohême Bourgeoise. Vařil v Anglii, na zkušenou vyrazil i do brazilské restaurace D.O.M. a na dalších stážích poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v Umu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou sobě vlastní sdílí své kulinářské vášně s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, nejspíš připravuje vyladěné langoše nebo tacos na různé pop-upové projekty. 


 UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Instagramu a Facebooku.