Základy přípravy sushi
Lektor: Jakub Horák
14.08. 2024
v 16:00
Délka kurzu: 4 hodin
Menu/Receptury
nigiri sushi
hoso maki
ura maki
futo maki
Popis kurzu
Naučte se připravovat sushi tak, abyste to pak doma zvládli levou zadní! Na kurzu vám krok za krokem ukážeme, jak správně nachystat suroviny a společně natrénujeme i techniku rolování. Budeme využívat tradiční a oblíbené komponenty – krevety, tuňáka, losos, kranase, mořského vlka, okurku, avokádo a shiitake. Povíme si hodně o surovinách a o tom, kde je sehnat. Jakub vás také naučí vyfiletovat rybu a připravit vaječnou omeletu tamago yaki – oboje hned vyzkoušíme zakomponovat do sushi.
Co se naučíte a pro koho je kurz určený?
Naučíte se:
jak vybrat kvalitní a čerstvé ryby, rýži a další nezbytné ingredience
jak správně vařit a ochutit sushi rýži pro ideální texturu a chuť,
techniky filetování a krájení ryb pro sashimi a sushi.porcovat maso,
připravovat ho na pánvi do ideální propečenosti,
jak se maso chová a jak pracuje,
jaké jsou možnosti jeho zpracování a čím se liší.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Jakub Horák se věnuje japonské kuchyni už od roku 2012. Své pracovní zkušenosti sbíral nejdříve v japonské restauraci YAMATO, později i na několika stážích přímo v Japonsku. V roce 2019 díky stipendiu od japonské vlády strávil 8 měsíců v kuchyních japonských mistrů. V roce 2022 vyhrál evropskou soutěž japonského vaření v Paříži a postoupil do světového finále v Tokiu, kde zvítězil a stal se tak mistrem roku 2023. Jakub se zamiloval nejen do umění japonské kuchyně, ale i celé její kultury a nadšeně šíří osvětu na kurzech vaření, při konzultacích a v rámci různých projektů.