Kávový koutek

Věnujeme se Škole kávy, zdokonalování kavárenského i barmanského umění a tréninku ostatních. 

Pokud máte zájem o pronájem naší tréninkové kavárny nebo baru, pište na um@ambi.cz


Potřebujete místo, kde se budete moct v klidu naučit ovládání profesionální technologie, šlehání mléka, zkoušet si work flow za barem nebo vyvíjet nový recept na kávu? 

Zarezervujte si náš kávový koutek. Najdete v něm unikátní kávovary Victoria Arduino E1 Prima, Victoria Arduino Eagle One 2gr a Nuova Simonelli Appia Life.

Na barovém stole můžete dle libosti zkoušet recepty drinků všech chutí a barev. 


V kávovém koutku působí:

Dušan Pavelka

šéfbarista


Více o Dušanovi

Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i s výběrovou kávou. Po hotelové škole ho zaměstnali v kavárně obchodního domu Tesco, brzy nato ale zakotvil v Bratislavě. Z podniku Môj bar se posunul do baru Savage Garden a kavárny Urban House, kde pracoval jako šéfbarista do chvíle, kdy se rozhodl rozšířit si obzory v bistru Fach.
Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in good spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in good spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.


Ondřej Štökl

šéfbarista


Více o Ondrovi

Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Spolu s baristy Martinem Moravčíkem a Johnny Rančákem stojí za zrodem sofistikované kávy Sofee, má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se bude brzy odehrávat ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.


Poptejte pronájem


Nejbližší kurzy

Jak na kávu s domácím kávovarem

Jak na kávu s domácím kávovarem

Jak si připravit co nejlepší kávu doma na svém kávovaru? Od Ondry se dozvíte základní informace o kávě a jejích odrůdách, ale prim bude hrát na tomto kurzu trénink!

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Tento kurz vybrousí krájecí schopnosti všech účastníků k dokonalosti – je určen jen pro 4 osoby a kreativní šéfkuchař František Skopec tak může každému věnovat intenzivní pozornost. Během 3 hodin vás naučí mistrovské techniky filetování ryb, porcování kuřete nebo náležité přípravy masa na steak. Kurz je určený pro pokročilé účastníky a navazuje na náš základní kurz Krájej jako šéfkuchař.

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Jak kyselé je správně kyselé? Proč je kyselost významná? Čím vším se dá jídlo okyselit? A jak vzájemně propojovat jednotlivé chutě? To vám na třech jídlech názorně předvede Jana Jelič, někdejší kreativní šéfkuchařka Ambiente a expertka na dochucování.