Kuchyň

V naší tréninkové kuchyni pilujeme řemeslo, hledáme nové chutě a vzděláváme sebe i ostatní. 

Otevřená všem, kteří chtějí vařit a experimentovat. Pro pronájem naší tréninkové kuchyně pište na um@ambi.cz


Chcete si jen tak zavařit s kamarády? Nebo potřebujete místo, kde budete vychytávat nové menu restaurace?  A co uspořádat soukromý kurz vaření? Nebo pečení svatebních koláčků? Zavařování ve velkém? Vařící akce pro novináře? Příprava na catering nebo svatbu? Vyberte si sami, využijte našich prostor a netrapte se sháněním příslušenství ani úklidem.

Kuchyně je navíc spojená s restaurací, kde se po uvaření můžou všichni posadit a společně se potěšit s výtvory svého snažení.


V kuchyni působí

Tomáš Valkovič

kreativní šéfkuchař


Více o Tomášovi

Tomáš je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Původně sice studoval obchodní akademii, ale naštěstí ho při výpomoci v bratislavské pizzerii chytla kuchařina. Velmi rychle se stal šéfkuchařem a do své restaurace Camouflage si ho vyhlídnul také Martin Korbelič. Tomáše čekalo ještě otevření restaurace ve Vídni, a pak už ho zlákaly lokální suroviny a vyměnil fine dining za malé bistro v Banské Bystrici. Tomášova touha se učit ho zavedla do pražského Kampa Parku a záhy do Esky, kde se vypracoval na šéfkuchaře. Nyní sídlí v UMu a jeho hlavní úlohou je rozvíjet nové koncepty, zkoušet a testovat různé receptury a postupy, vést interní vzdělávání pro kuchaře a nově také pro veřejnost. Ve svém volném čase pořádá spolu s Jirkou Horákem pop upy, kde servíruje langoše a tacos, které prostě musíte ochutnat!


Jiří Horák

kreativní šéfkuchař 


Více o Jirkovi

Jirka je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání i kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizza Nuova, Čestru, ale i La Degustation Boheme. Vařil v Anglii, vyrazil na zkušenou do Brazílie do resturace D.O.M. a při dalších stážích zvědavě poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál ale také u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v UMu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou jemu vlastní sdílí své kulinářské oblíbenosti s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, pravděpodobně se věnuje pop-upovým projektům, kde připravuje vylazené langoše nebo tacos. 


František Skopec

kreativní šéfkuchař


Více o Františkovi
František Skopec je kreativní šéfkuchař Ambiente. Než posílil tým Umu, působil jako
šéfkuchař v Café Savoy, kde měl na starost chod kuchyně, cukrárny i pekárny.
František vystudoval hotelovou školu a management, pracovně začínal jako provozní
a později manažer. Po čase se ale rozhodl vyměnit náročný koloběh organizace
práce a lidí za kuchyni a bez jakékoli praxe nastoupil do Manú Emanuela Ridiho.
Tam získal první kuchařské zkušenosti, se kterými se později ucházel o místo
kuchaře v Café Savoy. Vyšlo to a František se postupně vypracoval až na
šéfkuchaře. Dnes má spolu s Jirkou Horákem a Tomášem Valkovičem na starost
rozvoj nových konceptů v Ambiente a vzdělávání kuchařů i veřejnosti.

Poptejte pronájem


Nejbližší kurzy

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Tento kurz vybrousí krájecí schopnosti všech účastníků k dokonalosti – je určen jen pro 4 osoby a kreativní šéfkuchař František Skopec tak může každému věnovat intenzivní pozornost. Během 3 hodin vás naučí mistrovské techniky filetování ryb, porcování kuřete nebo náležité přípravy masa na steak. Kurz je určený pro pokročilé účastníky a navazuje na náš základní kurz Krájej jako šéfkuchař.

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Jak kyselé je správně kyselé? Proč je kyselost významná? Čím vším se dá jídlo okyselit? A jak vzájemně propojovat jednotlivé chutě? To vám na třech jídlech názorně předvede Jana Jelič, někdejší kreativní šéfkuchařka Ambiente a expertka na dochucování.

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)