Nadcházející akce

Jsme lidé z Ambiente – lidé z kuchyně, od výčepu i z kavárny. A tohle je náš společný prostor, kde vaříme, ochutnáváme, vzděláváme se, objevujeme a experimentujeme. Je to místo otevřené všem profesionálům v gastronomii, kteří mají chuť se učit a vzájemně inspirovat.


60 hodin v kuchyni

60 hodin v kuchyni

60 hodin v kuchyni

60 hodin v kuchyni

Intenzivní kurz pro všechny, kdo uvažují o práci v gastronomii, anebo chtějí své vaření posunout na vyšší úroveň. Šéfkuchaři Ambiente vás během dvou nabitých víkendů zasvětí do práce v profesionální kuchyni, naučí vás ovládat technologie od konvektomatu až po sous-vide a uvaříte si spolu několik chodů, včetně svátečního oběda. Poté strávíte dvě směny v kuchyni vybraného provozu, abyste si v praxi vyzkoušeli pozici přípraváře.

Seminář Ke kořenům: Zvěřina

Seminář Ke kořenům: Zvěřina

Pop-up restaurace Skô

Pop-up restaurace Skô

Ke kořenům: Divoký pop-up!

Ke kořenům: Divoký pop-up!

Větrníky, věnečky a knedlíky jak z cukrárny

Větrníky, věnečky a knedlíky jak z cukrárny

Nabitý kurz s šéfcukrářem Myšáka Lukášem Pohlem! Naučíte se pracovat s odpalovaným těstem a společně si připravíte žloutkový věneček i karamelový větrník. Bonus: Netradiční ovocné knedlíky, které překvapí vás i vaše hosty.

Dorty jako z Myšáka!

Dorty jako z Myšáka!

Dva dorty, čtyři různé náplně a know-how šéfcukráře Myšáka Lukáše Pohla! Krok za krokem vás naučí připravit hned několik dortových korpusů + čím je naplnit, jak je zkompletovat a jak je ozdobit (nejen) ovocem.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Cupping – degustace kávy

Cupping – degustace kávy

Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)

Esence Esky

Esence Esky

Čtyři hodiny s šéfkuchařem Martinem Štanglem! Čeká vás nabité odpoledne - Martin vám povypráví o filozofii Esky a o svém přístupu k surovinám, a pak už se společně pustíte do vaření. A ano, mezi recepty jsou i legendární brambory v popelu nebo fermentovaná pšenice.

🇺🇦 Курс розливу пива українською

🇺🇦 Курс розливу пива українською

Ми навчимо Вас бути хорошим барменом. Ми покажемо Вам, як слід проводити санітарію бару, як підготувати його перед зміною та що важливо прибирати в кінці дня. Ми детально покажемо та опишемо найпоширеніші стилі розливу пива, відмінності окремих кранів, а також основи історії пива.

🇺🇦 Курс приготування кави українською

🇺🇦 Курс приготування кави українською

Навчання включає години теорії та практики за кавоваркою. Ви дізнаєтесь історію кави, інформацію про сорти, збір, переробку та обсмажування кави, рецепти та способи приготування, а також латте арт.

Jak připravit luštěniny lákavě a zábavně

Jak připravit luštěniny lákavě a zábavně

Čtyři hodiny, šest pokrmů – včetně dezertu! Zkušená kuchařka Jana Jelič vám vysvětlí, jak z luštěnin v kuchyni vytěžit maximum a jak je připravovat, aby vám chutnaly i prospívaly. A pak už se spolu pustíte do vaření!

Filtrovaná káva doma

Filtrovaná káva doma

Na tomto kurzu se naučíte filtrovanou kávu hned na čtyři způsoby! Barista Dušan Pavelka vás naučí ovládat aeropress, V60, French press i moka konvičku, a ještě se od něj dozvíte spoustu zásadních informací i zajímavostí o výběrové kávě.

Espresso domácí

Espresso domácí

Barista Dušan Pavelka vás provede celým kávovým světem, od zrnka až k šálku espressa. Dozvíte se vše o výběrové kávě, včetně toho, jak a podle čeho si vybrat tu pravou. A pak přijde praxe! Naučíte se správně si nastavit mlýnek, šlehat mléko – a připravit si svůj dokonalý šálek espressa.

Barista

Barista

Výběrová káva od zrnka až do hrnku! Zkušený barista Dušan Pavelka do vás nalije spoustu informací i zajímavostí, a pak už přikročíte k praxi. Budete kávy společně ochutnávat, hledat v nich rozdíly a pojmenovávat je, a naučíte se hned tři způsoby přípravy: espresso, V60 a aeropress.

Esence Esky

Esence Esky

Čtyři hodiny s šéfkuchařem Martinem Štanglem! Čeká vás nabité odpoledne - Martin vám povypráví o filozofii Esky a o svém přístupu k surovinám, a pak už se společně pustíte do vaření. A ano, mezi recepty jsou i legendární brambory v popelu nebo fermentovaná pšenice.

Cupping – degustace kávy

Cupping – degustace kávy

Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.

Bramborové těsto 4x jinak

Bramborové těsto 4x jinak

Kreativní šéfkuchař Tomáš Valkovič je expert na slovenskou kuchyni, a tak vás naučí hned čtyři tradiční jídla, která mají společný základ: brambory. A bude to i s dezertem!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)

Čestr a Přeštík

Čestr a Přeštík

Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!

Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!

Jak zpracovat podzimní úrodu

Jak zpracovat podzimní úrodu

Cukety, rajčata, jablka, švestky… Vezmeme aktuální (nad)úrodu a spolu s kreativním šéfkuchařem Jiří Horák ji na místě vynalézavě a chutně zpracujete. Pokud máte přebytky ze zahrady, můžete je přinést s sebou!

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.