Baristická chemie vody a její filtrování


Cena: 3000 Kč

Lektor: Adrián Krišák

8.12.2023 

v 16:00

Kapacita: 10 účastníci

Délka kurzu: 3 hodiny


Popis kurzu

Voda tvoří převážnou část každé kávy, a právě proto by její problematiku měl mít zvládnutou každý moderní barista. Abychom pochopili, jak kvalita vody ovlivňuje chuť kávy, ale i životnost kávovaru, je nutné porozumět jejímu chemickému složení. V průběhu kurzu si vysvětlíme různé jevy na konkrétních příkladech a vzorcích a vše budeme společně ochutnávat. Společně také rozebereme vzorky vody, které si na kurz přinesete.

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Pro koho je kurz určen a co se na kurzu naučíte:

Kurz je pro kohokoliv, kdo je zvědavý, koho zajímají základy i detaily.

 

Na kurzu se naučíte:

  • jak přemýšlet nad úpravou vody
  • správně měřit tvrdost vody
  • poznávat jednotlivé metody filtrování vody
  • jak ovlivňují jednotlivé minerály chuť vody a připravovaných káv
  • jak aplikovat tvrdost vody do receptur na přípravu espressa a filtrované kávy
  • vliv bufferu na připravované nápoje
  • jak správně vybrat technologii do kavárny, pražírny a do domácnosti a jak se o ně starat
  • proč je změkčovač trojský kůň kavárny s výběrovou kávou
  • jak nastavovat filtrace v průběhu provozu

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Adrián začal svou cestu s výběrovou kávou v bratislavském Urban House pod vedením Dominika Nováka a Dušana Pavelky. Poté se přesunul do Do Concept Coffee Roasters v Piešťanech, kde vznikla myšlenka uspořádat Drip Coffee Festival. Na něj pak Adrián navázal třemi knihami Need for Espresso: Underground. Později se vrátil do Bratislavy, kde pracoval jako servisní technik a konzultant filtrace vody. Dnes si od něj můžete dát kávu v Mandla Coffee&Tea anebo za ní zajít do designového studia Balamuta, kde Adrián v poslední době tráví většinu svého času, a kde zkoumá materiály a pátrá po tradičních asijských technikách.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.