Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Jana Jelič

12.03. 2024

v 10:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4 hodiny


Menu/Receptury

  • salát s pečenou zeleninou a ořechovou zálivkou

  • buddha bowl

  • čokoládový dezert s černým rybízem a dukkah kořením

Popis kurzu

Kurz dochucování je pro každého, kdo si chce osvojit základní pravidla používaná profesionálními kuchaři. Vysvětlíme si, jak funguje dokyselování, solení, co je to vlastně umami, jak funguje a kde je ho nejvíc. K tomu si připravíme hned tři jídla, která jsou umami chutí přímo nabitá a určitě si najdou stálé místo i ve vaší kuchyni. Naučíte se také vyrábět bylinkové oleje a zálivky (nejen) na saláty, se kterými se stanete v dochucování skutečnými mistry.

Co se na kurzu naučíte?


  • jak fungují chutě a jak se vzájemně ovlivňují

  • jak pracovat s umami chutí

  • jak se vyrábí různé bylinkové oleje

  • jak umíchat základ na zálivku 

  • různé způsoby, jak jídlu dodat umami chuť

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Jana je bývalou kreativní šéfkuchařkou Ambiente, kde dřív měla na starost nové projekty a rozvoj kuchař. Dnes se věnuje hlavně své dceři Taře a soukromým kurzům. Navštívila úctyhodné množství různých restaurací po celém světě, kde získala mnoho zkušeností. Janina paleta je velmi barevná a všestranná, jedno téma ji ale baví o špetku víc než ty ostatní – a sice právě dochucování! 


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.