Dvoudenní seminář Ke kořenům: Mléko

Dvoudenní seminář + 2 vstupenky na pop-up


Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

9. a 10.5. 2023

v úterý od 8–18 hodin, ve středu 8–22 hodin

Další díl kurzu o základních surovinách se věnuje mléku. Navštívíte při něm farmu i mlékárnu – a dozvíte se, jak kvalitu mléka ovlivňuje život zvířat, roční období nebo přístup chovatele. Druhý den absolvujete senzorický workshop o mléce, degustaci a společně s ostatními kuchaři vymyslíte a připravíte tematické menu, které kreativně představí mléko jako stěžejní surovinu střední Evropy. 

Unikátní večeře se bude podávat na pop-upu v Umu na Národní – k účasti na semináři získáte také dva volné lístky pro své blízké, kterým pak sami naservírujete několikachodovou hostinu a výsledek vaší dvoudenní práce. Ochutnat může i veřejnost – pop-up se totiž zopakuje 11. května. Lístky na tuto akci se kupují zvlášť.
 

Cena: 5000,-

Cena zahrnuje návštěvu a exkurzi na farmě, diskusi s farmáři a odborníky, dvě vstupenky na večeři v UMu na Národní 28, dopravu mikrobusem, suroviny, využití zázemí kuchyně Umu a občerstvení po celé dva dny.

Více o kurzu

Proč jsme vytvořili Ke kořenům:


Chceme provázat teorii s praxí v kuchyni a realitou na farmách. Proto vás zavedeme z města na pole, do vinohradu, na jatka, do sýrárny, mlýna... a odtamtud zase zpátky do kuchyně. Věříme totiž, že pochopení suroviny v kontextu tradice, zemědělství a sezony představuje způsob, jak probudit v kuchařích hrdost na řemeslo, ale také chuť spolupracovat s farmáři a zvyšovat kvalitu gastronomie. Dvoudenní seminář vám nabídne výjezd za farmáři, dodavateli a výrobci, ale také prostor pro sdílení zkušeností a testování v kuchyni vzdělávacího centra UM na Národní.

Program:


9. 5. (8:00–18:00) – návštěva farmy Struhy, prohlídka mlékárny a kravína, diskuze s farmářem, ochutnávka produktů. 

10. 5. (8:00–22:00) – přednáška a senzorický workshop v Umu na Národní s Ing. Lucií Rysovou z ČZU a majiteli farmy Držovice, příprava večeře. Společně ráno vymyslíme několikachodové menu založené na mléce a mléčných výrobcích. Budeme vařit, debatovat a vzájemně se inspirovat. Den zakončíme pop-upem pro naše rodiny a přátele.