Královské omáčky jako z Kuchyně!

Cena: 4 000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Marek Janouch

23.2.2023

v 16:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4 hodiny


Menu

  • paštika z kuřecích jater, švestkové pyré
  • hovězí veverka na červeném víně
  • koprová omáčka s bramborem a vejcem

Popis kurzu

Chcete si největší stálice z Kuchyně přichystat i doma? Přijďte na čtyřhodinový kurz s šéfkuchařem Markem Janouchem a naučte se hned dva druhy omáček – jednu se základem na červeném víně a druhou bílou. Zároveň si osvojíte všechny triky, díky kterým si zvládnete připravit krásně měkké maso a uvařit si vajíčko tak akorát. Těšit se můžete i na jemnou drůbeží  paštiku a na spoustu tipů, které se vám budou hodit, až se pustíte do tradičních českých jídel. 

Co se naučíte?


  • správně upravit játra na paštiku,
  • omáčku s vínem a na masovém základě,
  • bílou omáčku,
  • připravit si koprový olej,
  • jak na ovocné pyré,
  • jak se dělá základ české kuchyně – jíška.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


V Ambiente vaří už od roku 1998. Začínal v Mánesce, potom se stal šéfkuchařem v Dlouhé. Když se pak skupina Lokálů začala zvětšovat, Marek se stal šéfkuchařem všech Lokálů a působil jako stmelovací článek. Pomáhal a radil šéfkuchařům a asistoval u rozjezdu nových podniků. Po čase mu začala chybět každodenní kuchařská práce, a tak se přesunul do Kuchyně. Českou kuchyni opravdu miluje – tvrdí, že je tak bohatá, že ho nikdy nepřestane bavit a vždycky v ní bude mít co objevovat.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.