Královské omáčky jako z Kuchyně!
Lektor: Marek Janouch
23.2.2023
v 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu
- paštika z kuřecích jater, švestkové pyré
- hovězí veverka na červeném víně
- koprová omáčka s bramborem a vejcem
Popis kurzu
Chcete si největší stálice z Kuchyně přichystat i doma? Přijďte na čtyřhodinový kurz s šéfkuchařem Markem Janouchem a naučte se hned dva druhy omáček – jednu se základem na červeném víně a druhou bílou. Zároveň si osvojíte všechny triky, díky kterým si zvládnete připravit krásně měkké maso a uvařit si vajíčko tak akorát. Těšit se můžete i na jemnou drůbeží paštiku a na spoustu tipů, které se vám budou hodit, až se pustíte do tradičních českých jídel.
Co se naučíte?
- správně upravit játra na paštiku,
- omáčku s vínem a na masovém základě,
- bílou omáčku,
- připravit si koprový olej,
- jak na ovocné pyré,
- jak se dělá základ české kuchyně – jíška.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
V Ambiente vaří už od roku 1998. Začínal v Mánesce, potom se stal šéfkuchařem v Dlouhé. Když se pak skupina Lokálů začala zvětšovat, Marek se stal šéfkuchařem všech Lokálů a působil jako stmelovací článek. Pomáhal a radil šéfkuchařům a asistoval u rozjezdu nových podniků. Po čase mu začala chybět každodenní kuchařská práce, a tak se přesunul do Kuchyně. Českou kuchyni opravdu miluje – tvrdí, že je tak bohatá, že ho nikdy nepřestane bavit a vždycky v ní bude mít co objevovat.