Seminář Ke kořenům: Zvěřina
Nový vzdělávací formát Ke kořenům se zaměřuje na suroviny z různých úhlů pohledu. První díl jsme věnovali zvěřině.
19. a 20.10. 2022
Kapacita: 20 osob
Zveme vás na cestu za surovinou a poznáním. Zveme vás ke spolupráci a sdílení.
V rámci dvoudenního semináře vyjedeme za kuchařem a myslivcem Jirkou Voráčem do obory za Prahu, kde se pobavíme o zvěřině a rozbouráme divočáka. Mezitím se projdeme do lesa, navštívíme bažantnici a vyměníme si zkušenosti nejen z kuchyní.
Cena: 5000,-
(v ceně je zahrnuta doprava mikrobusem na místo, návštěva u Jirky Voráče s bouráním zvěřiny a diskusí s odborníky, suroviny a zázemí kuchyně UMu a občerstvení na oba dva dny).
V rámci dvoudenního semináře vyjedeme za kuchařem a myslivcem Jirkou Voráčem do obory za Prahu, kde se pobavíme o zvěřině a rozbouráme divočáka. Mezitím se projdeme do lesa, navštívíme bažantnici a vyměníme si zkušenosti nejen z kuchyní.
Další den se potkáme v UMu na Národní 28 a pustíme se do praxe – v týmech vymyslíme menu postavené na divočákovi a sezonních surovinách. Společně pak uvaříme několikachodovou večeři, kterou naservírujeme hostům v rámci unikátního pop-upu.
Proč jsme vytvořili Ke kořenům:
Chceme provázat teorii s praxí v kuchyni a realitou na farmách. Proto vás zavedeme z města na pole, do vinohradu, na jatka, do sýrárny, mlýna ... a odtamtud zase zpátky do kuchyně. Věříme totiž, že pochopení suroviny v kontextu tradice, zemědělství a sezony představuje způsob, jak probudit v kuchařích hrdost na řemeslo, ale také chuť spolupracovat s farmáři a zvyšovat kvalitu gastronomie. Dvoudenní seminář nabídne výjezd za farmáři, dodavateli a výrobci, ale také prostor pro sdílení zkušeností a testování v kuchyni vzdělávacího centra UM na Národní.
Program:
19.10. (9:00 - 17:00) návštěva u kuchaře a myslivce Jirky Voráče, teoretická část a následné bourání a porcování zvěřiny. Společná cesta do lesa a do bažantnice.
20.10. (9:00 - 20:00) vaření v UMu na Národní 28. Společně ráno vymyslíme několikachodové menu založené na jedné surovině - divočákovi. Celý den budeme vařit a vzájemně se inspirovat. Vaření bude zakončeno unikátním pop-upem.