Jsme místem pro středoevropskou kuchyni
Chceme společně budovat místo, kde budeme znovuobjevovat, definovat, vytvářet a zaznamenávat tradici středoevropské kuchyně. Učíme se od sebe navzájem, ale i od kolegů z Česka a zahraničí, šíříme vše poznané a těšíme se ze sdílení.
UM je místem, kde se servírují výtvory naší hladové zvědavosti.
Proč to děláme
Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.
Nejbližší kurzy
Jak jíst chytře
Jste to, co jíte – tak jezte nejlépe, jak dokážete! Terapeutka a lektorka nutriční a celostní medicíny Karolína Kunftová vás naučí, jak poskládat dokonale vyvážený talíř plný živin. Zjistíte také, jak pečovat o svůj mikrobiom nebo proč jídlo ovlivňuje nejen vaše zdraví, ale i radost ze života. S chutí do toho!
Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!
Jak říká František Kšána, tenhle kurz bude o řeznickém burgeru. Fanda s sebou na čtyřhodinovou lekci přinese pět druhů masa a společně si vyzkoušíte jak mletí, tak tvarování burgerů a grilování. Ideální příležitost najít si favorita a na příští grilovačce okouzlit své hosty!
Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!
Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.
Kde nás najdete?
Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1
+420 221 105 221
um@ambi.cz