Výčep

Provozujeme Školu čepování, učíme se o cestách piva do půllitru, stylech čepování i sanitaci. 

Trénink dělá mistry čepování. Proto u nás najdete nejmodernější technologii pro pečlivě ošetřené pivo, od tanku až po kohout. Pro výuku čepování piva nebo pronájem výčepu pište na um@ambi.cz.


Vybavení

Máme krásný výčep a vy ho můžete mít jen pro sebe!  Můžete si ho pronajmout a užít si hezký večer s přáteli se zábavou navíc v podobě vlastního čepování piva. Krásně to funguje třeba jako narozeninová oslava nebo rozlučka se svobodou. Tak jako loď potřebuje kapitána, tak i výčep potřebuje výčepního. Proto si s výčepem vždy „pronajímáte" i našeho výčepního a můžete se s ním tak třeba rovnou domluvit i na školu čepování!


U výčepu působí:

Lucie Janečková

mistryně výčepní, škola čepování


Více o Lucii

Vystudovala žurnalistiku, ale spíše než po reportážích teď “lítá” po výčepech. Lucie začínala v roce 2014 v Lokálu Hamburk, kam si odběhla na brigádu ke škole. Práce s pivem jí ale začala bavit více a tak se posunula za výčep a začala se učit výčepnímu řemeslu. Organizuje soutěž Zlatá pípa a od roku 2021 vede Školu čepování Lukáše Svobody. Kromě toho má na starost zakončení tréninků výčepních v Ambiente a Lokálech.

Během svého působení v Lokále se naučila sanitovat pivní vedení a úspěšně složila zkoušky do Cechu sanitačních techniků. Kromě toho je členkou správní rady a etické komise Profesního sdružení sanitace nápojových cest. Úspěšně složila i Senzorické zkoušky na vady piva a v roce 2019 úspěšně absolvovala rekvalifikační kurz Sanitačního technika ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Jejím cílem je vrátit slávu výčepnímu řemeslu a dostat jej zpět do škol.

V hospodě zůstává i ve volném čase, kouká výčepním pod ruce a ochutnává novinky pivovarského světa, věrná však zůstává plzeňskému ležáku.


Profík je nejen v čepování - načepované mlíko vypije na ex pod 4 sekundy!


Poptejte pronájem


Nejbližší kurzy

Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!

Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!

Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami

Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami

Slaná, sladká, kyselá… A co teprve, když se k nim přidá ještě umami? Jednotlivé chutě se vzájemně ovlivňují a my vám ukážeme, jak docílit ideální souhry. Naučíte se připravit tři chuťově nabitá jídla a také bylinkové oleje a zálivky, se kterými se stanete mistry dochucování.