Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Naučte se připravit dokonalou snídani!
Cena: 3500 Kč
Lektor: Jirka Horák
27.05.2023
v 09:30
Kapacita: 10 lidí
Délka: 4 hodiny
Menu/Receptury
- slaná ovesná kaše z čerstvě mletých vloček s parmazánem a sušeným masem
- krémová míchaná vejce
- granola – ta vaše!
- french toast se smetánkem a čerstvým ovocem
- nápoje z Goodloku a výběrová káva
Popis kurzu:
Naučíte se osvědčené snídaňové vychytávky šéfkuchařů a všechno si rovnou vyzkoušíte v praxi. Nejdřív si sami namelete vločky z několika druhů obilovin, protože každé chutnají jinak, a pak si z nich uvaříte kaši. Na vlastní jazyk pocítíte, jaký je rozdíl mezi kupovanými a čerstvě připravenými vločkami. Pak vás Jirka provede přípravou dokonale krémových vajíček, naučí míchat granolu a poradí zvlášť lahodné kombinace, a na závěr společně připravíte jemný smetánek s opečenou brioškou a ovocem.
Pro koho je kurz určený a co se naučíte?
Kurz je určený všem, kdo chtějí rozšířit svůj snídaňový repertoár a zapojit do něj triky šéfkuchařů.
Naučíte se:
- správně namlít vločky na ovesnou kaši nebo granolu,
- pravidla pro přípravu jakékoli ovesné kaše,
- připravit vajíčka tak, aby byla krásně krémová,
- rozdíly mezi různými kvalitami vajec,
- křupavou a chutnou granolu,
- jak využít staré brioškové pečivo a udělat z něj French toast.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Jiří Horák je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání a kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizze Nuova, Čestru, ale i v La Degustation Bohême Bourgeoise. Vařil v Anglii, na zkušenou vyrazil i do brazilské restaurace D.O.M. a na dalších stážích poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v Umu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou sobě vlastní sdílí své kulinářské vášně s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, nejspíš připravuje vyladěné langoše nebo tacos na různé pop-upové projekty.