Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami
Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?
Lektor: Jana Jelič
18.05. 2024
v 10:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu/Receptury
salát s pečenou zeleninou a ořechovou zálivkou
buddha bowl
čokoládový dezert s černým rybízem a dukkah kořením
Popis kurzu
Kurz dochucování je pro každého, kdo si chce osvojit základní pravidla používaná profesionálními kuchaři. Vysvětlíme si, jak funguje dokyselování, solení, co je to vlastně umami, jak funguje a kde je ho nejvíc. K tomu si připravíme hned tři jídla, která jsou umami chutí přímo nabitá a určitě si najdou stálé místo i ve vaší kuchyni. Naučíte se také vyrábět bylinkové oleje a zálivky (nejen) na saláty, se kterými se stanete v dochucování skutečnými mistry.
Co se na kurzu naučíte?
jak fungují chutě a jak se vzájemně ovlivňují
jak pracovat s umami chutí
jak se vyrábí různé bylinkové oleje
jak umíchat základ na zálivku
různé způsoby, jak jídlu dodat umami chuť
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Jana je bývalou kreativní šéfkuchařkou Ambiente, kde dřív měla na starost nové projekty a rozvoj kuchař. Dnes se věnuje hlavně své dceři Taře a soukromým kurzům. Navštívila úctyhodné množství různých restaurací po celém světě, kde získala mnoho zkušeností. Janina paleta je velmi barevná a všestranná, jedno téma ji ale baví o špetku víc než ty ostatní – a sice právě dochucování!