Domácí příprava kávy: cappuccino
Lektor: Ondřej Štökl
11.3.2023
v 17:00
Kapacita: 4 účastníci
Délka kurzu: 2 hodiny
Popis kurzu
Shot vyladěného espressa, které odráží to nejlepší, co se ukrývá v kávovém zrnku, schovaný v dokonale našlehané pěně. Seznamte se s cappuccinem – perfektním spojením kávy a mléka, které nás dokáže vytáhnout z postele, vytvořit hezkou chvíli pro sebe nebo překonat těžkosti všedního dne. Abyste si ho i doma mohli vychutnat tak, jak ho máte rádi ve svých oblíbených kavárnách, připravili jsme pro vás kurz zaměřený pouze a jedině na tuto italskou specialitu. V kostce se dozvíte to nejdůležitější o výběrové kávě, ale hlavně – naučíte se vychytat recepturu na espresso a vyšlehat mléko jako barista.
Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?
Co se na kurzu naučíte?
- práci s mlýnkem
-
techniku tampování
-
ladění receptury pro espresso
-
základy přípravy espressa
-
šlehání mléka
-
základy latte art, správné postavení, pohyby i držení propriet
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Spolu s baristy Martinem Moravčíkem a Johnny Rančákem stojí za zrodem sofistikované kávy Sofee, má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se odehrává především ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.