Dvoudenní seminář Ke kořenům: Zelenina v hlavní roli

Dvoudenní seminář + 2 vstupenky na pop-up


Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

19. a 20.9. 2023

v úterý od 8–18 hodin, ve středu 8–22 hodin

Další díl kurzu zaměřený na základní suroviny středoevropské kuchyně se věnuje zelenině. Při návštěvě farmy se dozvíte, jak náročná je zelenina na pěstování, jaký průběh má sezona na českém poli, co ji ovlivňuje a jak se definuje kvalita očima zelináře. Odpoledne vyrazíme do okolní přírody – pro (původní) divokou zeleninu. Druhý den vás čeká přednáška o půdě, která je hlavním dodavatelem kuchařů, ale také krátký úvod do vertikálního farmaření a degustace různě kvašené zeleniny. Společně s ostatními  pak vymyslíte a připravíte tematické menu, které vzdá poctu zelenině jakožto nedílné součásti jídelního lístku. 

Unikátní večeře se bude podávat formou pop-upu v Umu na Národní – k účasti na semináři získáte také dva volné lístky pro své blízké, kterým pak sami naservírujete několikachodovou hostinu a výsledek vaší dvoudenní práce. 
 

Cena: 5000,-Kč

bez DPH

Cena zahrnuje návštěvu a exkurzi na farmě, diskusi s farmáři a odborníky, dvě vstupenky na večeři v UMu na Národní 28, dopravu mikrobusem, suroviny, využití zázemí kuchyně Umu a občerstvení po celé dva dny.

Více o kurzu

Proč jsme vytvořili Ke kořenům:


Chceme provázat teorii s praxí v kuchyni a realitou na farmách. Proto vás zavedeme z města na pole, do vinohradu, na jatka, do sýrárny, mlýna... a odtamtud zase zpátky do kuchyně. Věříme totiž, že pochopení suroviny v kontextu tradice, zemědělství a sezony představuje způsob, jak probudit v kuchařích hrdost na řemeslo, ale také chuť spolupracovat s farmáři a zvyšovat kvalitu gastronomie. Dvoudenní seminář vám nabídne výjezd za farmáři, dodavateli a výrobci, ale také prostor pro sdílení zkušeností a testování v kuchyni vzdělávacího centra UM na Národní.

Program:


19. 9. (8:00–18:00) – návštěva farmy Hany Součkové v Semicích, povídání a diskuze, příprava oběda z tamní zeleniny. Vycházka a sběr divoké zeleniny s kuchařem Tomášem Reisingerem. 

20. 9. (8:30–22:00) – přednáška Zuzany Benešové za projekt Živá půda, prezentace start-upu GreeenTech, ochutnávka kvašeností od Denisy Šimlové, diskuze s Jiřím Prachařem z Farmářské školy, příprava večeře. Společně vymyslíme několikachodové menu založené na zelenině. Budeme vařit, debatovat a vzájemně se inspirovat. Den zakončíme pop-upem pro naše rodiny a přátele.