Jak připravit luštěniny lákavě a zábavně
Lektor: Jana Biliková Jelič
12.10.2022 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu/Receptury
Rychlá miso polévka
Přílohy k masu:
- Hráškovo-fazolový hummus s pistáciovým máslem
- Pasta s cizrnou a ančovičkami
- Fazolový salát
- Cizrnová chilli majonéza
Banánový chlebíček s arašídovým krémem
Popis kurzu
Luštěniny jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i umami chuti – a proto pro vás Jana Jelič připravila nabitý kurz, na kterém se dozvíte všechno, co se hodí vědět o luštěninách a jejich správné domácí přípravě. Není to přitom nic náročného! Pod Janiným vedením si to rovnou vyzkoušíte na šesti lahodných pokrmech včetně dezertu.
Co se naučíte a pro koho je kurz určený?
Kurz je určený komukoli, kdo rád objevuje nové suroviny a chce se naučit, jak správně a chutně připravovat luštěniny.
Co se na kurzu naučíte:
- vše o různých druzích luštěnin a o jejich prospěšnosti,
- jak rozdílné typy luštěnin správně připravovat,
- jak je uvařit, abyste si opravdu pochutnali.
O lektorce
Jana Jelič je vystudovaná právnička, ovšem zlákalo ji vaření a dnes patří mezi známé kuchařky. Kariéru začala v SaSaZu, pokračovala do Kampa Parku a pak oblékla rondon Ambiente v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Se svým analytickým a zvídavým přístupem se nikdy nepřestala ptát „proč“ a pro odpovědi si jezdila po celém světě. Absolvovala mnoho stáží v těch nejlepších i nejzajímavějších restauracích a získané zkušenosti předávala dál coby kreativní šéfkuchařka Ambiente. Dnes si Jana užívá roli mámy a baví se různorodými gastro projekty, které jí dávají smysl.