labodob

Cena: 4500 Kč

Průvodce: Filip Trčka

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 5 hodin


Menu

  • Eska (chleba s máslem a libečkovou solí, fermentovaná limonáda)

  • Štangl (variace amuse bouche a ochutnávka omáček)

  • Dva kohouti (degustace 4 vzorků piv)

  • Kantýna (carpaccio, stařený a vyzrálý tatarák, kuřecí jatýrka a srdíčka na majoránce, vepřové a hovězí trhané maso, steak z čestru a přeštíka, kyselá a vařená zelenina)

  • Myšák (mix minidezertů, buchtičky s vanilkovým krémem, káva)

  • UM (originální drink)

Popis kurzu

Během jednoho dne se potkáte s pekařem, sládkem, výčepním, řezníkem, kuchařem a cukrářem – poodhalí vám, co se skrývá za vláčným chlebem, osvěžujícím pivem, voňavým masem, vyladěnou recepturou i křehkou kremrolí. Podíváte se do zákulisí restaurací, do sladké výrobny, kuchyně i na bourárnu. Na něco si budete moct sáhnout a všechno budete moct ochutnat! K tomu vám bude Filip vyprávět historky, nepublikova(tel)né příběhy a všemu právě poznanému dávat kontext.

O průvodci


Filip je ombudsman hostů v Ambiente. Lepšího jsme si přát nemohli! Má za sebou roky zkušeností jako číšník, jako generální manažer pak pomáhal otevřít michelinskou La Degustation Bohême Bourgeoise a Hospodu v New Yorku. Absolvoval také studium obsluhy na Culinary Institut of America. V Ambiente je skoro od samého začátku a dneska nám v restauracích pomáhá vychytat i ty nejmenší detaily, aby naši hosté byli co nejspokojenější. Zároveň nevědomky působí jako mentor, který svým kolegům přirozeně předává vše, co patří do DNA Ambiente. Je důležité míti Filipa!