Lokše a halušky podle šéfkuchaře
Lektor: Tomáš Valkovič
12.04.2023
v 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu/Receptury
- lokše s játry
- pirohy s uzeným masem a zelím
- bryndzové halušky se špekem
- perky s povidly, křupavou strouhankou a mákem
Popis kurzu
Slovenská kuchyně dokáže s „obyčejnými“ bramborami doslova kouzlit! Na tomto kurzu si zkusíte lahodné lokše, měkké pirohy, halušky jako obláčky a na závěr tradiční sladké perky s povidly. Zkrátka bramborová těsta na různé způsoby, ze kterých pak můžete donekonečna tvořit i doma.
Co se naučíte a pro koho je kurz určený?
Komukoliv, kdo doma rád vaří, zkouší nové věci a miluje halušky.
Naučíte se:
- připravovat bramborové těsto,
- plnit bramborové těsto slanou i sladkou náplní,
- uvařit lehké halušky.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Tomáš Valkovič je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Původně sice studoval obchodní akademii, ale naštěstí ho při výpomoci v bratislavské pizzerii chytla kuchařina. Velmi rychle se stal šéfkuchařem a do své restaurace Camouflage si ho vyhlédl Martin Korbelič. Tomáše čekalo ještě otevření restaurace ve Vídni, a pak už ho zlákaly lokální suroviny, takže vyměnil fine dining za malé bistro v Banské Bystrici. Touha učit se Tomáše zavedla do pražského Kampa Parku a záhy do Esky, kde se vypracoval na šéfkuchaře. Nyní sídlí v Umu a jeho hlavní úlohou je rozvíjet nové koncepty, zkoušet a testovat různé receptury a postupy, vést interní vzdělávání pro kuchaře a teď také pro veřejnost. Ve volném čase pořádá spolu s Jirkou Horákem pop-upy – servíruje na nich langoše a tacos, které prostě musíte ochutnat!