Lokše a halušky podle šéfkuchaře

Cena: 3 000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Tomáš Valkovič

12.04.2023 

v 16:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4 hodiny


Menu/Receptury

  • lokše s játry
  • pirohy s uzeným masem a zelím
  • bryndzové halušky se špekem
  • perky s povidly, křupavou strouhankou a mákem

Popis kurzu

Slovenská kuchyně dokáže s „obyčejnými“ bramborami doslova kouzlit! Na tomto kurzu si zkusíte lahodné lokše, měkké pirohy, halušky jako obláčky a na závěr tradiční sladké perky s povidly. Zkrátka bramborová těsta na různé způsoby, ze kterých pak můžete donekonečna tvořit i doma.

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Komukoliv, kdo doma rád vaří, zkouší nové věci a miluje halušky. 

 

Naučíte se:

  • připravovat bramborové těsto,
  • plnit bramborové těsto slanou i sladkou náplní,
  • uvařit lehké halušky.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Tomáš Valkovič je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Původně sice studoval obchodní akademii, ale naštěstí ho při výpomoci v bratislavské pizzerii chytla kuchařina. Velmi rychle se stal šéfkuchařem a do své restaurace Camouflage si ho vyhlédl Martin Korbelič. Tomáše čekalo ještě otevření restaurace ve Vídni, a pak už ho zlákaly lokální suroviny, takže vyměnil fine dining za malé bistro v Banské Bystrici. Touha učit se Tomáše zavedla do pražského Kampa Parku a záhy do Esky, kde se vypracoval na šéfkuchaře. Nyní sídlí v Umu a jeho hlavní úlohou je rozvíjet nové koncepty, zkoušet a testovat různé receptury a postupy, vést interní vzdělávání pro kuchaře a teď  také pro veřejnost. Ve volném čase pořádá spolu s Jirkou Horákem pop-upy – servíruje na nich langoše a tacos, které prostě musíte ochutnat!


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Instagramu a Facebooku.