Sladké a kynuté z Esky!
Lektor: Jaroslav Kozdělka
26.08. 2024
v 16:00
Délka kurzu: 4–5 hod.
Receptury
-
loupáky
-
koláče
-
koblihy
Popis kurzu
Šéfpekař Esky Jarda Kozdělka vás během kurzu naučí, jak doma zvládnout sladké těsto jednou pro vždy. Naučíte se, jak na měkké, nadýchané a voňavé loupáky. Ukážeme si, jak na ně zadělat těsto, co je pro jeho kynutí důležité a jakou péči mu před i po pečení dopřát. Natrénujeme si tvarování loupáků, ale i koláčů a domů si tak odnesete tašku plnou vypečeného dobra! A jedno je jasné - pokud na vás příště v Esce nezbyde loupák, budete vědět, jak na něj doma!
Pro koho je kurz určený a co se na něm naučíte:
Pro všechny, kdo milují vůni čerstvého pečiva.
Naučíte se:
-
pravidla a praktické tipy, jak obecně pracovat se sladkým kynutým těstem + info o surovinách (mouka, máslo, kvasnice, ...),
-
alchymie kynutí,
-
zvládnutí jednoho super základního kynutého těsta > využití na X způsobů
-
připravíme si loupáky, koláče a koblihy
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další kuchařské zkušenosti získal také při cestování a spolupráci se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se stal jako zástupce šéfkuchaře pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru. Od té doby se Jarda spolu se svým týmem stará o všechny ty pečené dobroty z pece, které nás těší každý den.