DE LUXE


Na podzim 2022 jsme poprvé zorganizovali dvoudenní pop-up De Luxe. Ten hostům nabídnul vhled zpátky do minulosti na světovou výstavu Expo 58. Československo tehdy získalo zlatou hvězdu za nejlepší pavilon a československou gastronomii – tu reprezentoval tým legendárního šéfkuchaře Floriana Zimmermanna. Československý pavilon v Bruselu hostil celý svět, a to jak v lidové Plzeňské restauraci, tak právě v jídelně De Luxe, jíž jsme se nechali inspirovat.


UM je rodinnou kuchyní, ve které spolu vaří, čepují a pijí profíci, ale i zapálená veřejnost.

Originální receptury z této události se dostaly do rukou kreativních šéfkuchařů Jiřího Horáka, Františka Skopce a Tomáše Valkoviče, kteří se rozhodli recepty oprášit a připomenout mezinárodní úspěch československých kuchařů. Hosté mohli během degustační večeře ochutnat pražskou račí polévku, fogoš na rožni, kuřecí prsíčka Pojarski, brzlík s omáčkou Mornay nebo plzeňský karbonát.


V srpnu 2023 jsme pop-up zopakovali v Československém pavilonu na Letné. Menu, na kterém kuchaři pracovali víc než půl roku, představilo další jídla z Expa 58 a vyjádřilo hlubokou úctu k minulosti. Tentokrát celý zážitek podpořila designová stránka akce – kurátorsky vybraný nábytek z Ones Concept Store a originální jídelní servis navržený na míru každému chodu degustační večeře.

Novinky najdete na našem
Instagramu a Facebooku.