Kávový koutek
Věnujeme se Škole kávy, zdokonalování kavárenského i barmanského umění a tréninku ostatních.
Pokud máte zájem o pronájem naší tréninkové kavárny nebo baru, pište na um@ambi.cz
Potřebujete místo, kde se budete moct v klidu naučit ovládání profesionální technologie, šlehání mléka, zkoušet si work flow za barem nebo vyvíjet nový recept na kávu?
Zarezervujte si náš kávový koutek. Najdete v něm unikátní kávovary Victoria Arduino E1 Prima, Victoria Arduino Eagle One 2gr a Nuova Simonelli Appia Life.
Na barovém stole můžete dle libosti zkoušet recepty drinků všech chutí a barev.
V kávovém koutku působí:
Dušan Pavelka
šéfbarista
Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i s výběrovou kávou. Po hotelové škole ho zaměstnali v kavárně obchodního domu Tesco, brzy nato ale zakotvil v Bratislavě. Z podniku Môj bar se posunul do baru Savage Garden a kavárny Urban House, kde pracoval jako šéfbarista do chvíle, kdy se rozhodl rozšířit si obzory v bistru Fach.
Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in good spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in good spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.
Ondřej Štökl
šéfbarista
Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Spolu s baristy Martinem Moravčíkem a Johnny Rančákem stojí za zrodem sofistikované kávy Sofee, má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se bude brzy odehrávat ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.
Poptejte pronájem
Nejbližší kurzy
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.