Kuchyň
V naší tréninkové kuchyni pilujeme řemeslo, hledáme nové chutě a vzděláváme sebe i ostatní.
Otevřená všem, kteří chtějí vařit a experimentovat. Pro pronájem naší tréninkové kuchyně pište na um@ambi.cz
Chcete si jen tak zavařit s kamarády? Nebo potřebujete místo, kde budete vychytávat nové menu restaurace? A co uspořádat soukromý kurz vaření? Nebo pečení svatebních koláčků? Zavařování ve velkém? Vařící akce pro novináře? Příprava na catering nebo svatbu? Vyberte si sami, využijte našich prostor a netrapte se sháněním příslušenství ani úklidem.
Kuchyně je navíc spojená s restaurací, kde se po uvaření můžou všichni posadit a společně se potěšit s výtvory svého snažení.
V kuchyni působí
Tomáš Valkovič
kreativní šéfkuchař
Tomáš je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Původně sice studoval obchodní akademii, ale naštěstí ho při výpomoci v bratislavské pizzerii chytla kuchařina. Velmi rychle se stal šéfkuchařem a do své restaurace Camouflage si ho vyhlídnul také Martin Korbelič. Tomáše čekalo ještě otevření restaurace ve Vídni, a pak už ho zlákaly lokální suroviny a vyměnil fine dining za malé bistro v Banské Bystrici. Tomášova touha se učit ho zavedla do pražského Kampa Parku a záhy do Esky, kde se vypracoval na šéfkuchaře. Nyní sídlí v UMu a jeho hlavní úlohou je rozvíjet nové koncepty, zkoušet a testovat různé receptury a postupy, vést interní vzdělávání pro kuchaře a nově také pro veřejnost. Ve svém volném čase pořádá spolu s Jirkou Horákem pop upy, kde servíruje langoše a tacos, které prostě musíte ochutnat!
Jiří Horák
kreativní šéfkuchař
Jirka je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání i kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizza Nuova, Čestru, ale i La Degustation Boheme. Vařil v Anglii, vyrazil na zkušenou do Brazílie do resturace D.O.M. a při dalších stážích zvědavě poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál ale také u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v UMu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou jemu vlastní sdílí své kulinářské oblíbenosti s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, pravděpodobně se věnuje pop-upovým projektům, kde připravuje vylazené langoše nebo tacos.
František Skopec
kreativní šéfkuchař
šéfkuchař v Café Savoy, kde měl na starost chod kuchyně, cukrárny i pekárny.
František vystudoval hotelovou školu a management, pracovně začínal jako provozní
a později manažer. Po čase se ale rozhodl vyměnit náročný koloběh organizace
práce a lidí za kuchyni a bez jakékoli praxe nastoupil do Manú Emanuela Ridiho.
Tam získal první kuchařské zkušenosti, se kterými se později ucházel o místo
kuchaře v Café Savoy. Vyšlo to a František se postupně vypracoval až na
šéfkuchaře. Dnes má spolu s Jirkou Horákem a Tomášem Valkovičem na starost
rozvoj nových konceptů v Ambiente a vzdělávání kuchařů i veřejnosti.
Poptejte pronájem
Nejbližší kurzy
Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami
Slaná, sladká, kyselá… A co teprve, když se k nim přidá ještě umami? Jednotlivé chutě se vzájemně ovlivňují a my vám ukážeme, jak docílit ideální souhry. Naučíte se připravit tři chuťově nabitá jídla a také bylinkové oleje a zálivky, se kterými se stanete mistry dochucování.
Filtrovaná káva doma
Na tomto kurzu se naučíte filtrovanou kávu hned na čtyři způsoby! Šéfbarista Ambiente vás naučí ovládat aeropress, V60, French press, a ještě se od něj dozvíte spoustu zásadních informací i zajímavostí o výběrové kávě.
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.