Výčep
Provozujeme Školu čepování, učíme se o cestách piva do půllitru, stylech čepování i sanitaci.
Trénink dělá mistry čepování. Proto u nás najdete nejmodernější technologii pro pečlivě ošetřené pivo, od tanku až po kohout. Pro výuku čepování piva nebo pronájem výčepu pište na um@ambi.cz.
Vybavení
Máme krásný výčep a vy ho můžete mít jen pro sebe! Můžete si ho pronajmout a užít si hezký večer s přáteli se zábavou navíc v podobě vlastního čepování piva. Krásně to funguje třeba jako narozeninová oslava nebo rozlučka se svobodou. Tak jako loď potřebuje kapitána, tak i výčep potřebuje výčepního. Proto si s výčepem vždy „pronajímáte" i našeho výčepního a můžete se s ním tak třeba rovnou domluvit i na školu čepování!
U výčepu působí:
Lucie Janečková
mistryně výčepní, škola čepování
Vystudovala žurnalistiku, ale spíše než po reportážích teď “lítá” po výčepech. Lucie začínala v roce 2014 v Lokálu Hamburk, kam si odběhla na brigádu ke škole. Práce s pivem jí ale začala bavit více a tak se posunula za výčep a začala se učit výčepnímu řemeslu. Organizuje soutěž Zlatá pípa a od roku 2021 vede Školu čepování Lukáše Svobody. Kromě toho má na starost zakončení tréninků výčepních v Ambiente a Lokálech.
Během svého působení v Lokále se naučila sanitovat pivní vedení a úspěšně složila zkoušky do Cechu sanitačních techniků. Kromě toho je členkou správní rady a etické komise Profesního sdružení sanitace nápojových cest. Úspěšně složila i Senzorické zkoušky na vady piva a v roce 2019 úspěšně absolvovala rekvalifikační kurz Sanitačního technika ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Jejím cílem je vrátit slávu výčepnímu řemeslu a dostat jej zpět do škol.
V hospodě zůstává i ve volném čase, kouká výčepním pod ruce a ochutnává novinky pivovarského světa, věrná však zůstává plzeňskému ležáku.
Profík je nejen v čepování - načepované mlíko vypije na ex pod 4 sekundy!
Poptejte pronájem
Nejbližší kurzy
Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami
Slaná, sladká, kyselá… A co teprve, když se k nim přidá ještě umami? Jednotlivé chutě se vzájemně ovlivňují a my vám ukážeme, jak docílit ideální souhry. Naučíte se připravit tři chuťově nabitá jídla a také bylinkové oleje a zálivky, se kterými se stanete mistry dochucování.
Filtrovaná káva doma
Na tomto kurzu se naučíte filtrovanou kávu hned na čtyři způsoby! Šéfbarista Ambiente vás naučí ovládat aeropress, V60, French press, a ještě se od něj dozvíte spoustu zásadních informací i zajímavostí o výběrové kávě.
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.