Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť
Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?
Lektor: Jana Jelič
20.06. 2024
v 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu/Receptury
pečený a nakládaný květák, ančovičky, beurre blanc, kapary, citron, strouhanka
boršč ve verzi dry ramen
burrata s citrusy, levandule, koriandr
Popis kurzu
Tento kurz je pro každého, kdo rád detailně zkoumá chutě na svém talíři a zajímá ho dochucování. Naše tipy z profesionální kuchyně budou stejně dobře fungovat i u vás doma! Dozvíte se vše o kyselosti – jakou má ideálně sílu, jakou chuť doplňuje nebo podporuje a taky proč někdy způsobuje, že nemůžeme přestat jíst. Ukážeme si to hned na třech jídlech, která si určitě oblíbíte stejně jako my. Navíc se naučíte nakládat zeleninu nebo připravit omáčku beurre blanc.
Co se na kurzu naučíte?
jak fungují chutě a jak se vzájemně ovlivňují
jak pracovat s kyselou chutí
jak kyselost funguje ve vztahu k ostatním chutím
jaké jsou různé možnosti okyselení pokrmu
jak nakládat nakyselo
jak se dělá omáčka beurre blanc
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Jana je bývalou kreativní šéfkuchařkou Ambiente, kde dřív měla na starost nové projekty a rozvoj kuchař. Dnes se věnuje hlavně své dceři Taře a soukromým kurzům. Navštívila úctyhodné množství různých restaurací po celém světě, kde získala mnoho zkušeností. Janina paleta je velmi barevná a všestranná, jedno téma ji ale baví o špetku víc než ty ostatní – a sice právě dochucování!