Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!
Lektor: František Kšána
18.05. 2023
v 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4-6 hodin
Menu/Receptury
- obložený chleba z Esky se sušenou pečení a Pražskou šunkou, okurka
- hamburger z krku mladého býka
- hamburger z krku z mladého býka a 10% loje
- hamburger z mixu mas (krk, hrudí a žebro z jalovice) s plátkem Pražské šunky
- hamburger z mixu mas (krk, hrudí a žebro z jalovice) s plátkem sušené pečeně
- hamburger ze stařeného hovězího
Popis kurzu
Řezník František Kšána vás naučí vybírat maso na burger a správně ovládat mlýnek na maso. Dozvíte se, jak se zachází s umletým masem, na co si dát pozor při jeho zpracování, kdy solit a kořenit a také jak správně grilovat a poznat jednotlivé stupně propečení. Vyzkoušíte si burgery z pěti druhů masa, abyste viděli rozdíly ve zpracování i chuti a mohli si vybrat ten svůj nej!
Co se naučíte a pro koho je kurz určený?
Kurz je určený pro laiky a mírně zkušené.
Naučíte se:
- správně nakrájet maso na burger,
- umlít maso na burger,
- smíchat masovou směs,
- vytvarovat burger,
- propéct maso tak akorát,
- poskládat burger
- a taky jak nad masem na burger přemýšlet a vybrat to, co vám chutná nejvíc.
O lektorovi
František Kšána ml. je řezník z pražského Břevnova. Františkův tatínek měl vyhlášené řeznictví v Patočkově ulici, takže František mohl nahlédnout pod pokličku tohoto tradičního řemesla velmi brzy. K Ambiente se připojil v roce 2012 a právě jemu vděčíme za zpopularizování přeštíka, sádla a tradičně vyráběných špekáčků, párků a dalších uzenin. Františkův jedinečný přístup k hostům, jeho výřečnost, nadšení pro věc a energie, kterou vkládá do zpracování, výroby i osvěty, ho předchází a on je právem považován za řezníka nejen s velkým Ř, ale i s velkým srdcem.