Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!

OBSAZENO

Lektor: František Kšána

18.05. 2023

v 16:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4-6 hodin


Menu/Receptury

  • obložený chleba z Esky se sušenou pečení a Pražskou šunkou, okurka
  • hamburger z krku mladého býka
  • hamburger z krku z mladého býka a 10% loje
  • hamburger z mixu mas (krk, hrudí a žebro z jalovice) s plátkem Pražské šunky
  • hamburger z mixu mas (krk, hrudí a žebro z jalovice) s plátkem sušené pečeně
  • hamburger ze stařeného hovězího

Popis kurzu

Řezník František Kšána vás naučí vybírat maso na burger a správně ovládat mlýnek na maso. Dozvíte se, jak se zachází s umletým masem, na co si dát pozor při jeho zpracování, kdy solit a kořenit a také jak správně grilovat a poznat jednotlivé stupně propečení. Vyzkoušíte si burgery z pěti druhů masa, abyste viděli rozdíly ve zpracování i chuti a mohli si vybrat ten svůj nej!

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určený pro laiky a mírně zkušené.

Naučíte se:

  • správně nakrájet maso na burger,
  • umlít maso na burger, 
  • smíchat masovou směs,
  • vytvarovat burger,
  • propéct maso tak akorát,
  • poskládat burger
  • a taky jak nad masem na burger přemýšlet a vybrat to, co vám chutná nejvíc.

O lektorovi


František Kšána ml. je řezník z pražského Břevnova. Františkův tatínek měl vyhlášené řeznictví v Patočkově ulici, takže František mohl nahlédnout pod pokličku tohoto tradičního řemesla velmi brzy. K Ambiente se připojil v roce 2012 a právě jemu vděčíme za zpopularizování přeštíka, sádla a tradičně vyráběných špekáčků, párků a dalších uzenin. Františkův jedinečný přístup k hostům, jeho výřečnost, nadšení pro věc a energie, kterou vkládá do zpracování, výroby i osvěty, ho předchází a on je právem považován za řezníka nejen s velkým Ř, ale i s velkým srdcem.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.