Nadcházející kurzy
Přijďte se učit a inspirovat! Kurzy vedou zkušení profíci a jsou určeny všem, kdo hoří pro gastronomii.
Poukázka na kurz v Umu
Darujte svým blízkým chuťově nabitý kulinářský kurz, kde se dost nají a napijí, ale ještě víc naučí a dozví! Poukázka není vázaná na konkrétní kurz, a tak bude zcela na nich, jak a kdy svou poukázku uplatní.
Čestr a Přeštík
Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Větrníky, věnečky a knedlíky jak z cukrárny
Nabitý kurz s šéfcukrářem Myšáka Lukášem Pohlem! Naučíte se pracovat s odpalovaným těstem a společně si připravíte žloutkový věneček i karamelový větrník. Bonus: Netradiční ovocné knedlíky, které překvapí vás i vaše hosty.
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.
Jak na uzeniny doma s Františkem Kšánou v Lokále U Zavadilů
Co se vznikne, když se spojí receptury ze starých kuchařek a zkušenosti z (A)masa? Kurz pravé české řezničiny. Co stojí za poddajnou chutí a vůní uzenin, prozradí řezník František Kšána. Řeč bude také o surovinách, mletí, dochucování a především postupu uzení. Připravte si všechny smysly!
Nejoblíbenější drinky snadno doma
Negroni, Rum Punch, ale i Ramos Gin Fizz nebo Frozen Margarita – tyto a další drinky vás naučí profesionálně připravovat zkušený mixolog Martin Moravčík. Ukáže vám, jak si všechno nachystat tak, abyste si hravě poradili i s větším večírkem pro přátele, a ještě je pobavíte historkami o tom, jak který drink vznikl.
Esence Esky
Čtyři hodiny s šéfkuchařem Martinem Štanglem! Čeká vás nabité odpoledne - Martin vám povypráví o filozofii Esky a o svém přístupu k surovinám, a pak už se společně pustíte do vaření. A ano, mezi recepty jsou i legendární brambory v popelu nebo fermentovaná pšenice.
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.
Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!
Jak říká František Kšána, tenhle kurz bude o řeznickém burgeru. Fanda s sebou na čtyřhodinovou lekci přinese pět druhů masa a společně si vyzkoušíte jak mletí, tak tvarování burgerů a grilování. Ideální příležitost najít si favorita a na příští grilovačce okouzlit své hosty!
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!
Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)
Chleba jako z Esky
Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.
Čestr a Přeštík
Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!
Čestr a Přeštík
Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!
Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!
Kurz vaření pro děti (i rodiče)
Že děti nepatří do kuchyně? To v Umu neplatí! Řezník František Kšána a šéfkuchař Tomáš Valkovič zvou na kurz vás i vaše ratolesti, se kterými uvaří boloňskou omáčku, připraví hamburger a nakonec společně naservírují zmrzlinový pohár. Oba mistři jsou několikanásobní tátové, a tak dobře vědí, jak s dětmi pracovat u plotny!
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Letní kulinářský tábor pro děti
Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli! Naši kuchaři, pekaři a cukráři přichystali 5denní příměstský tábor, který děti provede světem gastronomie a řemesel a dá jim ochutnat kvalitu surovin. Na konci týdne si společně užijete večeři, kterou uvaří vaši malí šéfkuchaři a šéfkuchařky.
Čestr a Přeštík
Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!
Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!
Jak říká František Kšána, tenhle kurz bude o řeznickém burgeru. Fanda s sebou na čtyřhodinovou lekci přinese pět druhů masa a společně si vyzkoušíte jak mletí, tak tvarování burgerů a grilování. Ideální příležitost najít si favorita a na příští grilovačce okouzlit své hosty!
Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Knedlíky všeho druhu i chutí
Karlovarské, špekové, ale i klasické kynuté knedlíky – to všechno se naučíte pod vedením Františka Skopce, bývalého šéfkuchaře Café Savoy. Jako sladký bonus si společně připravíte kynuté ovocné knedlíky a dozvíte se, jak je správně a bezpečně plnit.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Slovenská kuchyně podle šéfkuchaře
Kreativní šéfkuchař Tomáš Valkovič je expert na slovenskou kuchyni, a tak vás naučí hned čtyři tradiční jídla, která mají společný základ: brambory. A bude to i s dezertem!
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Knedlíky všeho druhu i chutí
Karlovarské, špekové, ale i klasické kynuté knedlíky – to všechno se naučíte pod vedením Františka Skopce, bývalého šéfkuchaře Café Savoy. Jako sladký bonus si společně připravíte kynuté ovocné knedlíky a dozvíte se, jak je správně a bezpečně plnit.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.