Nadcházející kurzy

Přijďte se učit a inspirovat! Kurzy vedou zkušení profíci a jsou určeny všem, kdo hoří pro gastronomii.

Poukázka na kurz v Umu

Darujte svým blízkým chuťově nabitý kulinářský kurz, kde se dost nají a napijí, ale ještě víc naučí a dozví! Poukázka není vázaná na konkrétní kurz, a tak bude zcela na nich, jak a kdy svou poukázku uplatní.


Event tags
Event tags
Hostina z Brasileira

Hostina z Brasileira

Pao de quiejo, molho de campanha, picanha. Tušíte správně! Přichystali jsme kurz brazilské kuchyně, kterou vás provede šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby Martin Matys. Společně s ním si připravíte brazilskou hostinu – těšte se na tradiční sýrové pečivo, hovězí steak nebo lososa s marakujou, na smažené krevety a vyprávění kuchaře, který vaří po brazilsku víc než 20 let.

Cupping – degustace kávy

Cupping – degustace kávy

Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.

Chleba jako z Esky

Chleba jako z Esky

Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.

Aeropress - káva pod tlakem!

Aeropress - káva pod tlakem!

Milovníci filtrované kávy pozor! Barista Dušan Pavelka si pro vás připravil kurz, ve kterém se naučíte sofistikovaný způsob přípravy kávy – aeropress. Kromě samotné techniky vás zasvětí i do výběrové kávy a detailů, které provází domácí kávaření. Místo fajnšmekrů tak budou z kurzu odcházet poloprofíci!

Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Škola steaků z Čestru

Škola steaků z Čestru

Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Chleba jako z Esky

Chleba jako z Esky

Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.

Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!

Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!

Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.

Čestr a Přeštík

Čestr a Přeštík

Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!

Čestr a Přeštík

Čestr a Přeštík

Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!

Krájej jako šéfkuchař

Krájej jako šéfkuchař

Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.

Jak na kávu s domácím kávovarem

Jak na kávu s domácím kávovarem

Jak si připravit co nejlepší kávu doma na svém kávovaru? Od Ondry se dozvíte základní informace o kávě a jejích odrůdách, ale prim bude hrát na tomto kurzu trénink!

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Krájej jako šéfkuchař 2.0

Tento kurz vybrousí krájecí schopnosti všech účastníků k dokonalosti – je určen jen pro 4 osoby a kreativní šéfkuchař František Skopec tak může každému věnovat intenzivní pozornost. Během 3 hodin vás naučí mistrovské techniky filetování ryb, porcování kuřete nebo náležité přípravy masa na steak. Kurz je určený pro pokročilé účastníky a navazuje na náš základní kurz Krájej jako šéfkuchař.

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Jak kyselé je správně kyselé? Proč je kyselost významná? Čím vším se dá jídlo okyselit? A jak vzájemně propojovat jednotlivé chutě? To vám na třech jídlech názorně předvede Jana Jelič, někdejší kreativní šéfkuchařka Ambiente a expertka na dochucování.

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)

Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!

Hamburger s Fandou Kšánou: Základem je maso!

Jak říká František Kšána, tenhle kurz bude o řeznickém burgeru. Fanda s sebou na čtyřhodinovou lekci přinese pět druhů masa a společně si vyzkoušíte jak mletí, tak tvarování burgerů a grilování. Ideální příležitost najít si favorita a na příští grilovačce okouzlit své hosty!

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Sladké a kynuté z Esky!

Sladké a kynuté z Esky!

Vykouzlete ty nejlepší loupáky pod sluncem! Přesně takové, na jaké se stojí fronty v Esce. Šéfpekař Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma zvládnout měkké, nadýchané a voňavé sladké těsto, pak si natrénujete tvarování loupáků i koláčů a domů si odnesete plnou tašku voňavého dobra.

Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!

Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!

Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

Jak kyselé je správně kyselé? Proč je kyselost významná? Čím vším se dá jídlo okyselit? A jak vzájemně propojovat jednotlivé chutě? To vám na třech jídlech názorně předvede Jana Jelič, někdejší kreativní šéfkuchařka Ambiente a expertka na dochucování.

Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!

Hostina z Brasileira

Hostina z Brasileira

Pao de quiejo, molho de campanha, picanha. Tušíte správně! Přichystali jsme kurz brazilské kuchyně, kterou vás provede šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby Martin Matys. Společně s ním si připravíte brazilskou hostinu – těšte se na tradiční sýrové pečivo, hovězí steak nebo lososa s marakujou, na smažené krevety a vyprávění kuchaře, který vaří po brazilsku víc než 20 let.

Chleba jako z Esky

Chleba jako z Esky

Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.

Chleba jako z Esky

Chleba jako z Esky

Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.

Škola čepování

Škola čepování

Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.

Letní kulinářský tábor pro děti

Letní kulinářský tábor pro děti

Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli!

Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!

Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!

Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.

Cupping – degustace kávy

Cupping – degustace kávy

Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.

Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!

Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!

Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.

Letní kulinářský tábor pro děti

Letní kulinářský tábor pro děti

Přemýšlíte, čím své ratolesti zabavit o prázdninách? Na pár dní bychom pro ně program měli!

Cupping – degustace kávy

Cupping – degustace kávy

Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.