Knedlíky všeho druhu i chutí
Lektor: František Skopec
04.04.2023
v 16:00
Kapacita: 8 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu/Receptury
- klasické kynuté houskové knedlíky
- kynuté plněné ovocné knedlíky
- karlovarské knedlíky
- špekové knedlíky
Popis kurzu
Společně si připravíme čtyři různé knedlíky pomocí dvou technik. Naučíte se, jak zadělat těsto na kynuté knedlíky, jak si připravit těstíčko na karlovarské i špekové a taky jak co nejlépe naplnit ty sladké, ovocné. Plus spousta důležitých rad a tipů, díky kterým budete doma přípravu knedlíků zvládat levou zadní!
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
František Skopec je kreativní šéfkuchař Ambiente. Než posílil tým Umu, působil jako šéfkuchař v Café Savoy, kde měl na starost chod kuchyně, cukrárny i pekárny. František vystudoval hotelovou školu a management, pracovně začínal jako provozní a později manažer. Po čase se ale rozhodl vyměnit náročný koloběh organizace práce a lidí za kuchyni a bez jakékoli praxe nastoupil do Manú Emanuela Ridiho. Tam získal první kuchařské zkušenosti, se kterými se později ucházel o místo kuchaře v Café Savoy. Vyšlo to a František se postupně vypracoval až na šéfkuchaře. Dnes má spolu s Jirkou Horákem a Tomášem Valkovičem na starost rozvoj nových konceptů v Ambiente a vzdělávání kuchařů i veřejnosti.