Krájej jako šéfkuchař
Cena: 1500 Kč
Lektor: František Skopec
18.10.2023
v 18:00
Kapacita: 10 lidí
Délka: 2 hodiny
Popis kurzu:
Krájení je základ, který si potřebuje osvojit každý správný kuchař, ať už profesionál, nebo hobík. František Skopec mu proto věnuje hned celý kurz. Během dvou hodin si vyzkoušíte různé techniky krájení a spoustu užitečných triků, které vás naučí lehkosti, přesnosti a rychlosti ve spolupráci s kvalitním nožem od značky Fabini. V případě, že máte vlastní nůž, můžete ho vzít s sebou také.
Pro koho je kurz určený a co se naučíte?
Každému z nás!
Naučíte se:
- jak správně krájet ovoce, zeleninu a bylinky
- různé techniky krájení
- různé velikosti a tvary
- jak naostřit nůž a pečovat o něj
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
O lektorovi
František Skopec je kreativní šéfkuchař Ambiente. Předtím než posílil tým UMu působil jako šéfkuchař v Café Savoy, kde měl na starost chod kuchyně, cukrárny i pekárny. František vystudoval hotelovou školu a management a pracovně začínal jako provozní a později manažer. Po čase se ale rozhodl vyměnit náročný koloběh organizace práce a lidí za kuchyni a bez jakékoli praxe nastoupil do Manú Emanuela Ridiho. Tam získal své první kuchařské zkušenosti, se kterými se později ucházel o místo kuchaře v Café Savoy. Tehdy mu to vyšlo a František se postupně vypracoval až na šéfkuchaře. Dnes má spolu s Jirkou Horákem a Tomášem Valkovičem na starost rozvoj nových konceptů v Ambiente a vzdělávání kuchařů a veřejnosti.