Napečte si cukroví na celé Vánoce!
OBSAZENO
Lektor: Eliška Klanicová
10. 12. 2023 od 10:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka: 4 hodiny
Menu/Receptury
-
Citronové cukroví s pistáciovým krémem
-
Marokánky
-
Arašídové sušenky s gold čokoládou
-
Kořeněná esíčka
-
Čokoládové bonbony s lískovými oříšky
Popis kurzu:
Během čtyř hodin se naučíte pět druhů cukroví, které z talíře zaručeně zmizí dřív, než ho stihnete položit na stůl. Eliška peče vánoční cukroví na zakázku už mnoho let a za tu dobu vyladila své receptury k dokonalosti. Její cukroví je sladké tak akorát, vždy křehké, voňavé, a hlavně je každý druh jiný a něčím zajímavý. Z kurzu si odnesete tolik cukroví, že máte pro letošek vystaráno!
Naučíte se
-
Zásady přípravy křehkého těsta (dvě metody - drobenková a třená), včetně tipů na vykrajování, stříkání a pečení
-
Jak na přípravu čokoládové ganache
-
Jak připravit čokoládovou polevu a jak jednoduše zdobit čokoládou
-
Jak připravit hladký a nadýchaný máslový krém
-
Jak cukroví skladovat
O lektorovi
Eliška je cukrářka a její život se točí kolem jídla. V roce 2016 si řekla, že by se svou zálibou ráda také živila, a tak vystudovala obory cukrář i kuchař na Le Cordon Bleu v Londýně. Když se po intenzivním studijním roce vrátila do Prahy, získala místo šéfcukrářky v restauraci La Finestra sítě La Collezione. Eliška je proslulá svým cukrovím – mnoho let ho peče na zakázku a nyní se po krátké mateřské pauze vrací i k výuce pečení na kurzech.