Napečte si cukroví na celé Vánoce!

Cena: 3500 Kč
Lektor: Eliška Klanicová
10. 12. 2022 od 10:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka: 4 hodiny
Menu/Receptury
- pistáciové rohlíčky
- třené cukroví s meruňkovým džemem
- čokoládové cukroví s arašídovou ganache
- kořeněné lanýže s čokoládou Gold
- úly s vanilkovým krémem mousseline
Popis kurzu:
Během čtyř hodin se naučíte pět druhů cukroví, které z talíře zaručeně zmizí dřív, než ho stihnete položit na stůl. Eliška peče vánoční cukroví na zakázku už mnoho let a za tu dobu vyladila své receptury k dokonalosti. Její cukroví je sladké tak akorát, vždy křehké, voňavé, a hlavně je každý druh jiný a něčím zajímavý. Z kurzu si odnesete tolik cukroví, že máte pro letošek vystaráno!
Naučíte se
- základy a zásady přípravy křehkého těsta, včetně tipů na vykrajování a pečení,
- arašídovou ganache,
- nadýchaný a hladký máslový krém,
- tipy na plnění a zdobení,
- jak cukroví správně skladovat.
O lektorovi
Eliška je cukrářka a její život se točí kolem jídla. V roce 2016 si řekla, že by se svou zálibou ráda také živila, a tak vystudovala obory cukrář i kuchař na Le Cordon Bleu v Londýně. Když se po intenzivním studijním roce vrátila do Prahy, získala místo šéfcukrářky v restauraci La Finestra sítě La Collezione. Eliška je proslulá svým cukrovím – mnoho let ho peče na zakázku a nyní se po krátké mateřské pauze vrací i k výuce pečení na kurzech.