Napečte si cukroví na celé Vánoce!

OBSAZENO

Lektor: Eliška Klanicová

10. 12. 2023 od 10:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka: 4 hodiny 


Menu/Receptury

  • Citronové cukroví s pistáciovým krémem

  • Marokánky

  • Arašídové sušenky s gold čokoládou

  • Kořeněná esíčka 

  • Čokoládové bonbony s lískovými oříšky 

Popis kurzu:

Během čtyř hodin se naučíte pět druhů cukroví, které z talíře zaručeně zmizí dřív, než ho stihnete položit na stůl. Eliška peče vánoční cukroví na zakázku už mnoho let a za tu dobu vyladila své receptury k dokonalosti. Její cukroví je sladké tak akorát, vždy křehké, voňavé, a hlavně je každý druh jiný a něčím zajímavý. Z kurzu si odnesete tolik cukroví, že máte pro letošek vystaráno!

Naučíte se


  • Zásady přípravy křehkého těsta (dvě metody - drobenková a třená), včetně tipů na vykrajování, stříkání a pečení

  • Jak na přípravu čokoládové ganache 

  • Jak připravit čokoládovou polevu a jak jednoduše zdobit čokoládou

  • Jak připravit hladký a nadýchaný máslový krém

  • Jak cukroví skladovat 

O lektorovi


Eliška je cukrářka a její život se točí kolem jídla. V roce 2016 si řekla, že by se svou zálibou ráda také živila, a tak  vystudovala obory cukrář i kuchař na Le Cordon Bleu v Londýně. Když se po intenzivním studijním roce vrátila do Prahy, získala místo šéfcukrářky v restauraci La Finestra sítě La Collezione. Eliška je proslulá svým cukrovím – mnoho let ho peče na zakázku a nyní se po krátké mateřské pauze vrací i k výuce pečení na kurzech.

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.