Škola steaků z Čestru
Lektor: Pavel Brichzin
13.11.2024
v 16:00
Kapacita: 10 účastníků
Délka kurzu: 4 hodiny
Menu
- tatarák
- steak z hovězí veverky a oponky
- steak ze stařeného masa
- steaky z vybraných špičkových mas
- omáčky: chimichurri a pepřová (z fermentovaného pepře)
Popis kurzu
Přijďte se naučit, jak připravovat steaky, přímo od šéfkuchaře Čestru! Vysvětlíme si všechno, co je důležité pro to, abychom na konci měli šťavnatý steak. Během čtyř hodin si projdeme celý postup krok za krokem, ukážeme si rozdíly mezi různými partiemi masa a mezi přípravou steaku na pánvi a na grilu. Osvojíte si tak jak teorii, tak lahodnou praxi – a doma už to zvládnete s přehledem.
Co se naučíte?
- jak vybírat maso na steaky,
- jak s ním nakládat před tepelnou úpravou,
- jak dosáhnout zvolené propečenosti,
- jakou péči masu dopřát po úpravě,
- jak steak připravit na pánvi i grilu.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Pavel Brichzin je šéfkuchařem Čestru. Když se vyučil kuchařem, rok studoval na ČZU, ale pak už zamířil do kuchyně v restauraci Jaromíra Sadílka. Poté nastoupil do Čestru, kde se vypracoval až na zástupce šéfkuchaře. Na stejné pozici sbíral čtyři roky zkušenosti v Kantýně. Po znovuotevření Čestru přijal nabídku stát se šéfkuchařem a od té doby spolu se svým týmem kouzlí s masem, pracuje na nové identitě restaurace a vyhledává ty nejlepší dodavatele surovin.