Větrníky, věnečky a knedlíky jak z cukrárny
Lektor: Lukáš Pohl
17.04. 2023
v 16:00
Délka kurzu: 5 hodin
Receptury
- pařížské žloutkové věnečky
- karamelové větrníky
- ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Popis kurzu
Budeme společně pracovat s odpalovaným těstem v těch nejznámějších, ale i v překvapivých podobách. Čeká vás spousta technik, nových dovedností i sladkých ochutnávek. Naučíte se, jak připravit žloutkový věneček – od výroby těsta až po jeho skládání s lahodným žloutkovým krémem. Navíc si při té příležitosti osvojíte práci s karamelem. A na závěr si z odpalovaného těsta vyrobíte ovocné knedlíky, kterých se už ve svém domácím repertoáru nikdy nebudete chtít vzdát.
Co se naučíte a pro koho je kurz určený?
Kurz je určený všem, kteří se už od předkrmu těší na dezert.
Naučíte se:
- vyrábět a zpracovávat odpalované těsto,
- připravit žloutkový krém,
- správně stříkat odpalované těsto a pracovat s cukrářským sáčkem,
- vyrobit si čokoládovou ganáž,
- základy práce s čokoládou,
- dokonalý karamel,
- vyšlehat šlehačku jako profesionál,
- pracovat s fondánem,
- teorii i praxi různých technik šlehání.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Lukáš Pohl je šéfcukrářem v Myšákovi. Je známý tím, že nikdy nepřestává vylepšovat své recepty a pro dezerty si vždy vybírá jen ty nejlepší suroviny. Se sladkým řemeslem začal díky své babičce a dnes má na kontě dlouholeté zkušenosti z Café Savoy, La Degustation Bohême Bourgeoise, ale i z Hospody v New Yorku.