Větrníky, věnečky a knedlíky jak z cukrárny

Cena: 4000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Lukáš Pohl

17.04. 2023 

v 16:00

Kapacita: 8 účastníků

Délka kurzu: 5 hodin


Receptury

  • pařížské žloutkové věnečky
  • karamelové větrníky
  • ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Popis kurzu

Budeme společně pracovat s odpalovaným těstem v těch nejznámějších, ale i v překvapivých podobách. Čeká vás spousta technik, nových dovedností i sladkých ochutnávek. Naučíte se, jak připravit žloutkový věneček – od výroby těsta až po jeho skládání s lahodným žloutkovým krémem. Navíc si při té příležitosti osvojíte práci s karamelem. A na závěr si z odpalovaného těsta vyrobíte ovocné knedlíky, kterých se už ve svém domácím repertoáru nikdy nebudete chtít vzdát. 

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určený všem, kteří se už od předkrmu těší na dezert. 

Naučíte se:

  • vyrábět a zpracovávat odpalované těsto,
  • připravit žloutkový krém,
  • správně stříkat odpalované těsto a pracovat s cukrářským sáčkem,
  • vyrobit si čokoládovou ganáž,
  • základy práce s čokoládou,
  • dokonalý karamel,
  • vyšlehat šlehačku jako profesionál,
  • pracovat s fondánem,
  • teorii i praxi různých technik šlehání.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Lukáš Pohl je šéfcukrářem v Myšákovi. Je známý tím, že nikdy nepřestává vylepšovat své recepty a pro dezerty si vždy vybírá jen ty nejlepší suroviny. Se sladkým řemeslem začal díky své babičce a dnes má na kontě dlouholeté zkušenosti z Café Savoy, La Degustation Bohême Bourgeoise, ale i z Hospody v New Yorku. 


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1