Omáčky z Lokálů: Koprovka a křenovka

Cena: 3000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Libor Baďura

05.10. 2023

v 16:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 3 hodiny


Menu/Receptury

  • koprová omáčka
  • křenová omáčka
  • kynutý knedlík

Popis kurzu

Omáčka s knedlíkem je základ české kuchyně. Libor vás na kurzu naučí, co je důležité pro přípravu bílých omáček, jak je správně dochutit a na co si dát pozor. Jeho triky a postupy při vaření právě koprovky a křenovky vám pomůžou, abyste si je pak doma nachystali v tom nejlepším možném provedení. Stejně tak vám Libor poví vše o kynuté knedlíku - o správném nakynutí těsta, použité mouce, tepelné úpravě a péči po jejím uvaření. To vše je klíčem k ovládnutí přípravy téhle oblíbené přílohy a úspěchu na poli české kuchyně. 

Co se naučíte?


  • jak správně připravit jíšku
  • jak na dokonalé bílé omáčky
  • jak uvařit nadýchaný kynutý knedlík

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Libor je výkonný šéfkuchař Lokálů. Než se začal věnovat rozvoji, kreativě a vzdělávání v rámci celé sítě Lokálů, provařil se pěti z nich. Od roku 2008 zanechal svůj rukopis v Dlouhééé, Hamburku, Stromovce, U Zavadilů i U Jiráta.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Instagramu a Facebooku.