Omáčky z Lokálů: Koprovka a křenovka
Lektor: Libor Baďura
05.10. 2023
v 16:00
Délka kurzu: 3 hodiny
Menu/Receptury
- koprová omáčka
- křenová omáčka
- kynutý knedlík
Popis kurzu
Omáčka s knedlíkem je základ české kuchyně. Libor vás na kurzu naučí, co je důležité pro přípravu bílých omáček, jak je správně dochutit a na co si dát pozor. Jeho triky a postupy při vaření právě koprovky a křenovky vám pomůžou, abyste si je pak doma nachystali v tom nejlepším možném provedení. Stejně tak vám Libor poví vše o kynuté knedlíku - o správném nakynutí těsta, použité mouce, tepelné úpravě a péči po jejím uvaření. To vše je klíčem k ovládnutí přípravy téhle oblíbené přílohy a úspěchu na poli české kuchyně.
Co se naučíte?
- jak správně připravit jíšku
- jak na dokonalé bílé omáčky
- jak uvařit nadýchaný kynutý knedlík
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Libor je výkonný šéfkuchař Lokálů. Než se začal věnovat rozvoji, kreativě a vzdělávání v rámci celé sítě Lokálů, provařil se pěti z nich. Od roku 2008 zanechal svůj rukopis v Dlouhééé, Hamburku, Stromovce, U Zavadilů i U Jiráta.