Domácí pečení s Maškrtnicí
Lektorka: Juliana Fischerová
25.1.2023 16:00
Kapacita:8 účastníků
Délka kurzu: 5 hodiny
Receptury:
- chleba
- pizza
- grissini
Popis kurzu
Během pěti hodin se naučíte vše, co potřebujete vědět o domácím kvasovém pečení. Kurz stojí na práci s pšeničným těstem, ze kterého můžete vykouzlit hned několik odlišných výrobků. Juliana vám vysvětlí, jak se starat o kvásek, jak z něj zadělávat těsto, jak s ním pracovat, jak si rozplánovat přípravu i samotnou výrobu, ale i jak naložit se zbylým kvasem. Maškrtnica také zodpoví všechny vaše dotazy a pomůže vám vyřešit problémy spojené s kvasovým pečením.
Co se naučíte?
- zadělat kvasové těsto,
- pečovat o kvásek.
- tvarovat pecny,
- správně chleba upéct,
- jak využít zbytkový kvas.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorce
Juliana je ambasadorka kvasového pečení. V roce 2012 začala v Česku s kvasovou osvětou a od té doby pomáhá nejen domácím pekařům k chutným výsledkům. Spolu s Martinem Kucielem aka Cuketkou je autorkou kváskové mapy, vede komunitu PečemPecen, píše mlsný blog maskrtnica.cz, natáčí gastronomický podcast Ve vlastní šťávě, vede kurzy pečení chleba a do toho stíhá poradenství pro pekárny. S kvasem si tyká už dlouho, pečení s ním je pro ni naprosto přirozená věc, a zároveň ovládá veškerou technologii s ním spojenou. Právě proto jsme rádi, že patří do týmu lektorů Umu!