Domácí pečení s Maškrtnicí

Cena: 4 000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektorka: Juliana Fischerová

25.1.2023 16:00

Kapacita:8 účastníků

Délka kurzu: 5 hodiny


Receptury:

  • chleba
  • pizza
  • grissini

Popis kurzu

Během pěti hodin se naučíte vše, co potřebujete vědět o domácím kvasovém pečení. Kurz stojí na práci s pšeničným těstem, ze kterého můžete vykouzlit hned několik odlišných výrobků. Juliana vám vysvětlí, jak se starat o kvásek, jak z něj zadělávat těsto, jak s ním pracovat, jak si rozplánovat přípravu i samotnou výrobu, ale i jak naložit se zbylým kvasem. Maškrtnica také zodpoví všechny vaše dotazy a pomůže vám vyřešit problémy spojené s kvasovým pečením. 

Co se naučíte?


  • zadělat kvasové těsto,
  • pečovat o kvásek.
  • tvarovat pecny,
  • správně chleba upéct,
  • jak využít zbytkový kvas.

Co si z kurzu odnesete?


  •  spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorce


Juliana je ambasadorka kvasového pečení. V roce 2012 začala v Česku s kvasovou osvětou a od té doby pomáhá nejen domácím pekařům k chutným výsledkům. Spolu s Martinem Kucielem aka Cuketkou je autorkou kváskové mapy, vede komunitu PečemPecen, píše mlsný blog maskrtnica.cz, natáčí gastronomický podcast Ve vlastní šťávě, vede kurzy pečení chleba a do toho stíhá poradenství pro pekárny. S kvasem si tyká už dlouho, pečení s ním je pro ni naprosto přirozená věc, a zároveň ovládá veškerou technologii s ním spojenou. Právě proto jsme rádi, že patří do týmu lektorů Umu!

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.