Vánočka a loupáky jako z Esky!
Lektor: Jaroslav Kozdělka
13.12. 2023
v 16:00
Délka kurzu: 4–5 hod.
Receptury
-
vánočka
-
sladké těsto – koláče, loupáky
Popis kurzu
Šéfpekař Esky Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma zvládnout sladké těsto i měkkou, nadýchanou a voňavou vánočku. Ukážeme si, jak na ni zadělat těsto, co je důležité pro kynutí, jak vánočku správně zaplést a jakou péči jí dopřát před pečením i po něm. Zároveň si připravíme univerzální sladké těsto, ideální na vypečené loupáky i na koláče s různými náplněmi. Domů si tak odnesete tašku plnou vypečeného dobra! A jedno je jasné – pokud na vás příště v Esce nezbude loupák, zvládnete si ho upéct sami.
Pro koho je kurz určený a co se na něm naučíte:
Pro všechny, kdo milují vůni čerstvého pečiva.
Naučíte se:
-
zadělat sladké těsto na vánočky i sladké pečivo,
-
uplést vánočku ze šesti pramenů,
-
různé náplně,
-
plnění koláčů,
-
tvarování loupáků.
Co si z kurzu odnesete?
- spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
- lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
- tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente
O lektorovi
Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další kuchařské zkušenosti získal také při cestování a spolupráci se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se stal jako zástupce šéfkuchaře pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru. Od té doby se Jarda spolu se svým týmem stará o všechny ty pečené dobroty z pece, které nás těší každý den.