Vánočka a loupáky jako z Esky!

Cena: 4000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Jaroslav Kozdělka

13.12. 2023

v 16:00

Kapacita: 8 účastníků

Délka kurzu: 4–5 hod.


Receptury

  • vánočka

  • sladké těsto – koláče, loupáky

Popis kurzu

Šéfpekař Esky Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma zvládnout sladké těsto i měkkou, nadýchanou a voňavou vánočku. Ukážeme si, jak na ni zadělat těsto, co je důležité pro kynutí, jak vánočku správně zaplést a jakou péči jí dopřát před pečením i po něm. Zároveň si připravíme univerzální sladké těsto, ideální na vypečené loupáky i na koláče s různými náplněmi. Domů si tak odnesete tašku plnou vypečeného dobra! A jedno je jasné – pokud na vás příště v Esce nezbude loupák, zvládnete si ho upéct sami.

Pro koho je kurz určený a co se na něm naučíte:


Pro všechny, kdo milují vůni čerstvého pečiva.

Naučíte se:

  • zadělat sladké těsto na vánočky i sladké pečivo,

  • uplést vánočku ze šesti pramenů,

  • různé náplně,

  • plnění koláčů,

  • tvarování loupáků.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Jarda strávil v hospodě dětství i pubertu, proto pro něj kuchařské řemeslo bylo jasnou volbou. Pracoval v luxusních pražských hotelech, kde si vyzkoušel servis během celého dne, ale i degustační večeře a velkolepé cateringy. Další kuchařské zkušenosti získal také při cestování a spolupráci se zahraničními kuchaři. Pak ale dostal šanci pomoct s otevřením Esky, kde se stal jako zástupce šéfkuchaře pravou rukou Martina Štangla. Později využil příležitosti stát se šéfpekařem v Esce a po šestnácti letech vyměnil kuchařský rondon za pekařskou zástěru. Od té doby se Jarda spolu se svým týmem stará o všechny ty pečené dobroty z pece, které nás těší každý den.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1