Vzděláváme profesionály
Vzdělávání a neustálý vývoj zastávají v Ambiente důležité místo. V rámci interního vzdělávání připravujeme školení pro všechna řemesla na několika úrovních. Na těchto akcích jsou vítání i profesionálové mimo Ambiente.
Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Sladké a kynuté z Esky!
Vykouzlete ty nejlepší loupáky pod sluncem! Přesně takové, na jaké se stojí fronty v Esce. Šéfpekař Jarda Kozdělka vás naučí, jak doma zvládnout měkké, nadýchané a voňavé sladké těsto, pak si natrénujete tvarování loupáků i koláčů a domů si odnesete plnou tašku voňavého dobra.
Venkovní škola steaků přímo před Čestrem!
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.
Čestr a Přeštík
Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!
Jak na kávu s domácím kávovarem
Jak si připravit co nejlepší kávu doma na svém kávovaru? Od Ondry se dozvíte základní informace o kávě a jejích odrůdách, ale prim bude hrát na tomto kurzu trénink!
Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!
Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.
Jak jíst chytře
Jste to, co jíte – tak jezte nejlépe, jak dokážete! Terapeutka a lektorka nutriční a celostní medicíny Karolína Kunftová vás naučí, jak poskládat dokonale vyvážený talíř plný živin. Zjistíte také, jak pečovat o svůj mikrobiom nebo proč jídlo ovlivňuje nejen vaše zdraví, ale i radost ze života. S chutí do toho!
Krájej jako šéfkuchař
Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.
Krájej jako šéfkuchař
Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.
Chleba jako z Esky
Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.
Základy přípravy sushi
Zamotejte přátelům hlavu vynikajícím a vlastnoručně připraveným sushi! S mistrem japonské kuchyně Jakubem natrénujete správnou techniku rolování a dozvíte se, kde sehnat ty nejlepší a nejčerstvější suroviny.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Krájej jako šéfkuchař 2.0
Tento kurz vybrousí krájecí schopnosti všech účastníků k dokonalosti – je určen jen pro 4 osoby a kreativní šéfkuchař František Skopec tak může každému věnovat intenzivní pozornost. Během 3 hodin vás naučí mistrovské techniky filetování ryb, porcování kuřete nebo náležité přípravy masa na steak. Kurz je určený pro pokročilé účastníky a navazuje na náš základní kurz Krájej jako šéfkuchař.
Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami
Slaná, sladká, kyselá… A co teprve, když se k nim přidá ještě umami? Jednotlivé chutě se vzájemně ovlivňují a my vám ukážeme, jak docílit ideální souhry. Naučíte se připravit tři chuťově nabitá jídla a také bylinkové oleje a zálivky, se kterými se stanete mistry dochucování.
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Chleba jako z Esky
Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.
Krájej jako šéfkuchař
Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.
Krájej jako šéfkuchař
Krájet, krájet a krájet. Někde mezi nožem a prkénkem se rodí úspěch dobře připraveného jídla. Kreativní šéfkuchař František Skopec proto nabrousil sadu nožů a krájecích tipů, které vás za dvě hodiny intenzivního tréninku přiblíží k mistrovství.
Čestr a Přeštík
Řezník František Kšána vás kompletně zasvětí do všeho, co potřebujete vědět, než si domů přinesete hovězí nebo vepřové a pustíte se do přípravy. Provede vás všemi kroky od výběru a správného skladování masa až po přípravu steaků, ale i tataráku nebo carpaccia. Tohle bude maso!
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Brunch podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Hedvábně krémová míchaná vejce, křupavá domácí granola, slaná ovesná kaše z čerstvě namletých vloček, anebo smetánek vlastní výroby. To všechno si během čtyřhodinového kurzu připravíte pod vedením kreativního šéfkuchaře Jirky Horáka. Trocha teorie, spousta praxe!
Kurz vaření pro děti (i rodiče)
Že děti nepatří do kuchyně? To v Umu neplatí! Řezník František Kšána a šéfkuchař Tomáš Valkovič zvou na kurz vás i vaše ratolesti, se kterými uvaří boloňskou omáčku, připraví hamburger a nakonec společně naservírují zmrzlinový pohár. Oba mistři jsou několikanásobní tátové, a tak dobře vědí, jak s dětmi pracovat u plotny!
Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!
Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.
Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!
Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)
Jak na uzeniny doma s Františkem Kšánou
Co se vznikne, když se spojí receptury ze starých kuchařek a zkušenosti z (A)masa? Kurz pravé české řezničiny. Co stojí za poddajnou chutí a vůní uzenin, prozradí řezník František Kšána. Řeč bude také o surovinách, mletí, dochucování a především postupu uzení. Připravte si všechny smysly!
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Chleba jako z Esky
Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Základy přípravy sushi
Zamotejte přátelům hlavu vynikajícím a vlastnoručně připraveným sushi! S mistrem japonské kuchyně Jakubem natrénujete správnou techniku rolování a dozvíte se, kde sehnat ty nejlepší a nejčerstvější suroviny.
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Hostina z Brasileira
Pao de quiejo, molho de campanha, picanha. Tušíte správně! Přichystali jsme kurz brazilské kuchyně, kterou vás provede šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby Martin Matys. Společně s ním si připravíte brazilskou hostinu – těšte se na tradiční sýrové pečivo, hovězí steak nebo lososa s marakujou, na smažené krevety a vyprávění kuchaře, který vaří po brazilsku víc než 20 let.
Už to kvasí: kefír, tibi a kombucha!
Dušan Pavelka vás kompletně zasvětí do živého světa kvašení. Doma si pak zvládnete vyrobit vodní i mléčný kefír, dva druhy kombuchy, a dokonce i mexickou tempachu, kvašený nápoj z ananasu. Plus ochutnávka a spousta praktických rad a tipů.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.
Chleba jako z Esky
Legendární chleba z Esky, ale i křupavé rohlíky a housky. To všechno vás během čtyřhodinového kurzu naučí šéfpekař Esky Jarda Kozdělka – a přidá i spoustu zásadních pekařských poznatků, které se vám pak budou hodit v domácí praxi.
Jak na uzeniny doma s Františkem Kšánou
Co se vznikne, když se spojí receptury ze starých kuchařek a zkušenosti z (A)masa? Kurz pravé české řezničiny. Co stojí za poddajnou chutí a vůní uzenin, prozradí řezník František Kšána. Řeč bude také o surovinách, mletí, dochucování a především postupu uzení. Připravte si všechny smysly!
Škola steaků z Čestru
Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.