Kuchyň
V naší tréninkové kuchyni pilujeme řemeslo, hledáme nové chutě a vzděláváme sebe i ostatní.

Otevřená všem, kteří chtějí vařit a experimentovat. Pro pronájem naší tréninkové kuchyně pište na um@ambi.cz
Chcete si jen tak zavařit s kamarády? Nebo potřebujete místo, kde budete vychytávat nové menu restaurace? A co uspořádat soukromý kurz vaření? Nebo pečení svatebních koláčků? Zavařování ve velkém? Vařící akce pro novináře? Příprava na catering nebo svatbu? Vyberte si sami, využijte našich prostor a netrapte se sháněním příslušenství ani úklidem.

Kuchyně je navíc spojená s restaurací, kde se po uvaření můžou všichni posadit a společně se potěšit s výtvory svého snažení.



V kuchyni působí

Tomáš Valkovič
kreativní šéfkuchař
Tomáš je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Původně sice studoval obchodní akademii, ale naštěstí ho při výpomoci v bratislavské pizzerii chytla kuchařina. Velmi rychle se stal šéfkuchařem a do své restaurace Camouflage si ho vyhlídnul také Martin Korbelič. Tomáše čekalo ještě otevření restaurace ve Vídni, a pak už ho zlákaly lokální suroviny a vyměnil fine dining za malé bistro v Banské Bystrici. Tomášova touha se učit ho zavedla do pražského Kampa Parku a záhy do Esky, kde se vypracoval na šéfkuchaře. Nyní sídlí v UMu a jeho hlavní úlohou je rozvíjet nové koncepty, zkoušet a testovat různé receptury a postupy, vést interní vzdělávání pro kuchaře a nově také pro veřejnost. Ve svém volném čase pořádá spolu s Jirkou Horákem pop upy, kde servíruje langoše a tacos, které prostě musíte ochutnat!

Jiří Horák
kreativní šéfkuchař
Jirka je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání i kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizza Nuova, Čestru, ale i La Degustation Boheme. Vařil v Anglii, vyrazil na zkušenou do Brazílie do resturace D.O.M. a při dalších stážích zvědavě poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál ale také u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v UMu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou jemu vlastní sdílí své kulinářské oblíbenosti s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, pravděpodobně se věnuje pop-upovým projektům, kde připravuje vylazené langoše nebo tacos.

Michal Bučkó
kreativní šéfkuchař Lokál CZ

Lukáš Heřman
kreativní šéfkuchař Lokál CZ
Poptejte pronájem
Nejbližší kurzy
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.
Omáčky z Lokálů: Koprovka a křenovka
Omáčky, omáčky, omáčky… Jsou chloubou kuchařů a nedílnou součástí české kuchyně. Libor Baďura, výkonný šéfkuchař Lokálů, vás zasvětí do přípravy klasické koprovky a křenovky – a také do receptury na houskový knedlík. Bez něj by byla tradice poloviční!
Škola čepování
Vše o pivu s mistryní výčepní Lucií Janečkovou! Postaví vás za výčep a naučí, jak správně čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Kromě toho se dozvíte, jaký je rozdíl mezi míchaným a řezaným a jak zacházet s různými výčepními kohouty. Bonus: Občerstvení, diplom a dárek.