Kuchyň

V naší tréninkové kuchyni pilujeme řemeslo, hledáme nové chutě a vzděláváme sebe i ostatní. 

Otevřená všem, kteří chtějí vařit a experimentovat. Pro pronájem naší tréninkové kuchyně pište na um@ambi.cz


Chcete si jen tak zavařit s kamarády? Nebo potřebujete místo, kde budete vychytávat nové menu restaurace?  A co uspořádat soukromý kurz vaření? Nebo pečení svatebních koláčků? Zavařování ve velkém? Vařící akce pro novináře? Příprava na catering nebo svatbu? Vyberte si sami, využijte našich prostor a netrapte se sháněním příslušenství ani úklidem.

Kuchyně je navíc spojená s restaurací, kde se po uvaření můžou všichni posadit a společně se potěšit s výtvory svého snažení.


V kuchyni působí

Tomáš Valkovič

kreativní šéfkuchař


Více o Tomášovi

Tomáš je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Původně sice studoval obchodní akademii, ale naštěstí ho při výpomoci v bratislavské pizzerii chytla kuchařina. Velmi rychle se stal šéfkuchařem a do své restaurace Camouflage si ho vyhlídnul také Martin Korbelič. Tomáše čekalo ještě otevření restaurace ve Vídni, a pak už ho zlákaly lokální suroviny a vyměnil fine dining za malé bistro v Banské Bystrici. Tomášova touha se učit ho zavedla do pražského Kampa Parku a záhy do Esky, kde se vypracoval na šéfkuchaře. Nyní sídlí v UMu a jeho hlavní úlohou je rozvíjet nové koncepty, zkoušet a testovat různé receptury a postupy, vést interní vzdělávání pro kuchaře a nově také pro veřejnost. Ve svém volném čase pořádá spolu s Jirkou Horákem pop upy, kde servíruje langoše a tacos, které prostě musíte ochutnat!


Jiří Horák

kreativní šéfkuchař 


Více o Jirkovi

Jirka je kreativním šéfkuchařem Ambiente. Než se začal věnovat rozvoji nových konceptů restaurací, inovacím, internímu vzdělávání i kurzům pro veřejnost, dosloužilo mu mnoho kuchařských rondonů. Jirka pracoval v Pizza Nuova, Čestru, ale i La Degustation Boheme. Vařil v Anglii, vyrazil na zkušenou do Brazílie do resturace D.O.M. a při dalších stážích zvědavě poznával michelinské restaurace Kadeau nebo Maaemo. Stál ale také u zrodu Grils a poté několik let působil jako zástupce šéfkuchaře v Esce. Nyní Jirka sídlí v UMu, kde ve své laboratoři rozvíjí nové nápady, (znovu)objevuje recepty a s pokorou jemu vlastní sdílí své kulinářské oblíbenosti s profesionály i veřejností. Pokud má chvíli volna, pravděpodobně se věnuje pop-upovým projektům, kde připravuje vylazené langoše nebo tacos. 


Michal Bučkó

kreativní šéfkuchař Lokál CZ

Lukáš Heřman

kreativní šéfkuchař Lokál CZ


Poptejte pronájem


Nejbližší kurzy

Cupping – degustace kávy

Cupping – degustace kávy

Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.

Esence Esky

Esence Esky

Čtyři hodiny s šéfkuchařem Martinem Štanglem! Čeká vás nabité odpoledne - Martin vám povypráví o filozofii Esky a o svém přístupu k surovinám, a pak už se společně pustíte do vaření. A ano, mezi recepty jsou i legendární brambory v popelu nebo fermentovaná pšenice.

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Osvojte si latte art – umění kreslit do kávy!

Naučte se od baristů kreslit obrázky! Ondřej Štökl, hlavní barista Ambiente, vám ukáže, jak pracovat se šlehaným mlékem a kávou, a během tří hodin u kávovaru předá i trochu teorie (zábavně, samozřejmě!)