Jsme místem pro středoevropskou kuchyni
Skrze gastronomii zkoumáme region střední Evropy, kde žijeme a tvoříme. Snažíme se popsat, z čeho vychází, jaká je a kam směřuje. Chceme, aby se Praha stala centrem středoevropské kuchyně, která bude známá po celém světě.
Proč to děláme
Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.
Nejbližší kurzy
Jak na uzeniny doma s Františkem Kšánou
Co se vznikne, když se spojí receptury ze starých kuchařek a zkušenosti z (A)masa? Kurz pravé české řezničiny. Co stojí za poddajnou chutí a vůní uzenin, prozradí řezník František Kšána. Řeč bude také o surovinách, mletí, dochucování a především postupu uzení. Připravte si všechny smysly!
Knedlíky všeho druhu i chutí
Karlovarské, špekové, ale i klasické kynuté knedlíky – to všechno se naučíte pod vedením Františka Skopce, bývalého šéfkuchaře Café Savoy. Jako sladký bonus si společně připravíte kynuté ovocné knedlíky a dozvíte se, jak je správně a bezpečně plnit.
Cupping – degustace kávy
Káva o páté! Barista Ondra Štökl, kávový guru celého Ambiente, vám naservíruje 5–8 různých druhů kávy a vysvětlí vám, jak odborně hodnotit její chuť, vůni i další vlastnosti.
Kde nás najdete?
Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1
+420 221 105 221