Jsme místem pro středoevropskou kuchyni

Skrze gastronomii zkoumáme region střední Evropy, kde žijeme a tvoříme. Snažíme se popsat, z čeho vychází, jaká je a kam směřuje. Chceme, aby se Praha stala centrem středoevropské kuchyně, která bude známá po celém světě. 


Proč to děláme

Jídlo odráží život, prostředí, zdroje, vynalézavost i vyspělost společnosti. V jídle se skrývá naše národní identita. Je to univerzální jazyk, kterému rozumí lidé po celém světě. My ho chceme popsat a pochopit, proč jím mluvíme zrovna tak, jak mluvíme.


Nejbližší kurzy

Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami

Dochucuj jako šéfkuchař - chuť umami

Slaná, sladká, kyselá… A co teprve, když se k nim přidá ještě umami? Jednotlivé chutě se vzájemně ovlivňují a my vám ukážeme, jak docílit ideální souhry. Naučíte se připravit tři chuťově nabitá jídla a také bylinkové oleje a zálivky, se kterými se stanete mistry dochucování.

Filtrovaná káva doma

Filtrovaná káva doma

Na tomto kurzu se naučíte filtrovanou kávu hned na čtyři způsoby! Šéfbarista Ambiente vás naučí ovládat aeropress, V60, French press, a ještě se od něj dozvíte spoustu zásadních informací i zajímavostí o výběrové kávě.

Škola steaků z Čestru

Škola steaků z Čestru

Šéfkuchař Pavel Brichzin vás naučí všechno, co potřebujete k tomu, abyste si doma připravili parádní steak. Ukáže vám rozdíly mezi různými partiemi i způsoby přípravy a pak už se pustíte do praxe – od tataráku přes steaky z vybraných špičkových mas až po dva druhy omáček, které je skvěle doprovodí.


Kde nás najdete?

Prostor UM
Národní 28
110 00, Praha 1

+420 221 105 221
um@ambi.cz

Kontaktujte nás