Škola čepování

Vypalte z tanku pivo jako křen!

Cena: 3950 Kč

Lektor: Lucie Janečková

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4,5 hodiny


Popis kurzu

Trénink dělá mistry, a proto vás mistryně výčepní Lucie Janečková postaví za výčep a naučí čepovat hladinku, šnyt i mlíko. Vysvětlí rozdíl mezi míchaným a řezaným a také se dozvíte všechno o spletitých cestách piva do půllitru.  Ukáže vám rozdíly mezi jednotlivými výčepními kohouty a jak s nimi správně zacházet. V nakonec se naučíte, jak si doma správně pivo nalít z lahve do půllitru. Aby vám nevyhládlo, připravíme to správné občerstvení. Na konci kurzu si odnesete diplom a dárek.

Termíny (lze koupit i otevřený termín)

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určen pro všechny, co mají rádi tekuté zlato a nebo jsou připravení mu propadnout. 

 

Naučíte se čepovat:

  • hladinku,
  • šnyt,
  • mlíko,
  • čochtana,
  • míchané,
  • řezané,
  • jak ovládat různé typy kohoutů u výčepů (baroko, celli),
  • vše o tanku a sudu,
  • jak správně umýt sklo a proč je to důležité.

O lektorovi


Lucie vystudovala žurnalistiku, ale spíše než po reportážích teď lítá po výčepech. Začínala v roce 2014 v Lokálu Hamburk, kam si odběhla na brigádu ke škole. Práce s pivem jí ale začala bavit, a tak se posunula za výčep a začala se učit výčepnímu řemeslu. Organizuje soutěž Zlatá pípa a od roku 2021 vede Školu čepování Lukáše Svobody. Kromě toho má na starost zakončení tréninků výčepních v Ambiente a Lokálech. Během svého působení v Lokále se naučila sanitovat pivní vedení a úspěšně složila zkoušky do Cechu sanitačních techniků. Kromě toho je členkou správní rady a etické komise Profesního sdružení sanitace nápojových cest. Úspěšně složila i Senzorické zkoušky na vady piva a v roce 2019 úspěšně absolvovala rekvalifikační kurz Sanitačního technika ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. Jejím cílem je vrátit slávu výčepnímu řemeslu a dostat ho zpět do škol.