Barista

Cena: 4000 Kč

Lektor: Dušan Pavelka

25.10.2022 10:00

Kapacita: 2-4 lidé

Délka kurzu: 4 hodiny


Popis kurzu

Komplexní úvod do výběrové kávy, na kterém budete sledovat její cestu od zrnka až do hrnku. Nejdřív se dozvíte vše podstatné o výběrové kávě – co to vlastně je, jak se pěstuje, sklízí, zpracovává a jaké jsou rozdíly při jejím pražení. A samozřejmě jak a podle čeho ji vybírat. Pak už budete mít zrna ve svých rukou a budete se kávou bavit! Připravíte si cupping, budete kávy ochutnávat a zjistíte, jak v nich hledat rozdíly. Potom se vrhnete na espresso a jeho přípravu. Budete si zkoušet texturování mléka i základy latte artu. Kávovou jízdu zakončíte přípravou filtrované kávy – V60 a aeropressu. 

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kávovým nadšencům, domácím uživatelům, ale i začínajícím baristům, kteří se chtějí dozvědět něco víc o výběrové kávě, přípravě espressa a filtrované kávy.
Co se na kurzu naučíte:

  • co je to výběrová káva,
  • druhy zpracovávání a pražení,
  • jak správně připravit cupping a poznávat rozdíly v kávě,
  • práci s mlýnkem,
  • techniku tampování,
  • vychytat recepturu na espresso,
  • základy přípravy espressa,
  • jak na V60 a aeropress,
  • šlehání mléka a základy latte artu.

O lektorovi


Dušan pochází ze Slovenska, kde se seznámil s gastronomií i výběrovou kávou. Hned po absolvování hotelové školy si našel práci v kavárně a brzy zakotvil v Bratislavě v podniku Môj bar. Odtud se posunul do baru Savage Garden, poté do kavárny Urban House, kde už pracoval jako šéfbarista, a nakonec do bistra Fach. Mezitím se účastnil soutěží Barista roku (2. místo v hlavní kategorii a zlato v kategorii Coffee in Good Spirits) a SVK Aeropress. Soutěžil v Soulu i na berlínském MS v kategorii Coffee in Good Spirits. Před třemi lety se přestěhoval do Prahy a naskočil do týmu v Esce. Z Karlína se nedávno přemístil do Umu, kde pomáhá organizovat vzdělávání baristů a kávové eventy. Kromě toho ladí kávu a fermentované nápoje v Goodloku.

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.