Cupping – degustace kávy


OBSAZENO

Lektor: Ondřej Štökl

24.10.2023

v 17:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 2 hodiny


Popis kurzu

Popovídáme si spolu o kávě, nahlédneme do světa senzoriky a vysvětlíme si její roli v kávě. Pak uděláme ochutnávku neboli cupping 5–8 různých druhů kávy, zhodnotíme jejich chuť i vůni a vše zaneseme do skórovacích tabulek. Na závěr si svá hodnocení společně projdeme, porovnáme a užijeme si, jak jsme přepití výběrovou kávou. I díky tomu budete na konci lépe vnímat jednotlivé chuťové tóny a charakteristické vlastnosti. 

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Pro kohokoli, kdo se rád baví kávou. Ideální i pro partu přátel nebo jako zábava na oslavu narozenin.

 

Naučíte se:

  • jak si připravit cupping,
  • jaká má pravidla,
  • rozpoznávat vůně a chutě,
  • porovnávat kávy,
  • hodnotit je na základě přesně stanovených kritérií.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Ondra Štökl pochází z Horního Maršova a přezdívá se mu Kost a kofein. Tatínek dvou dětí má na kontě nejeden úspěch – někdejší mistr republiky v latinskoamerických tancích se vytrénoval na profesionálního barmana a mistra v kávové disciplíně latté art. Díky zkušenostem z AnonymouS Coffee a baristické praxi v Esce se Óňa brzy vypracoval na kávového gurua celého Ambi a s požehnáním Tomáše Karpíška začal nekompromisně prosazovat a vysvětlovat pití výběrové kávy. Má na starost bary a nápoje nejen v Ambiente a věnuje se také vzdělávání baristů. To se bude brzy odehrávat ve vzdělávacím centru UM na Národní 28.


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.