Dochucuj jako šéfkuchař! - kyselá chuť

OBSAZENO

Lektor: Jana Jelič

20.04. 2024

v 10:00

Kapacita: 10 účastníků

Délka kurzu: 4 hodiny


Menu/Receptury

  • pečený a nakládaný květák, ančovičky, beurre blanc, kapary, citron, strouhanka

  • boršč ve verzi dry ramen

  • burrata s citrusy, levandule, koriandr

Popis kurzu

Tento kurz je pro každého, kdo rád detailně zkoumá chutě na svém talíři a zajímá ho dochucování. Naše tipy z profesionální kuchyně budou stejně dobře fungovat i u vás doma! Dozvíte se vše o kyselosti – jakou má ideálně sílu, jakou chuť doplňuje nebo podporuje a taky proč někdy způsobuje, že nemůžeme přestat jíst. Ukážeme si to hned na třech jídlech, která si určitě oblíbíte stejně jako my. Navíc se naučíte nakládat zeleninu nebo připravit omáčku beurre blanc. 

Co se na kurzu naučíte?


  • jak fungují chutě a jak se vzájemně ovlivňují

  • jak pracovat s kyselou chutí

  • jak kyselost funguje ve vztahu k ostatním chutím

  • jaké jsou různé možnosti okyselení pokrmu

  • jak nakládat nakyselo

  • jak se dělá omáčka beurre blanc

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Jana je bývalou kreativní šéfkuchařkou Ambiente, kde dřív měla na starost nové projekty a rozvoj kuchař. Dnes se věnuje hlavně své dceři Taře a soukromým kurzům. Navštívila úctyhodné množství různých restaurací po celém světě, kde získala mnoho zkušeností. Janina paleta je velmi barevná a všestranná, jedno téma ji ale baví o špetku víc než ty ostatní – a sice právě dochucování! 


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1

Novinky najdete na našem
Facebooku a Instagramu.