Dorty jako z Myšáka!

Cena: 4000 Kč

Dostali jste Poukázku na kurz v Umu?

Lektor: Lukáš Pohl

15.05. 2023

v 16:00

Kapacita: 8 účastníků

Délka kurzu: 5 hodin


Receptury

  • dort Harlekýn 
  • dort Míša 

Popis kurzu

Na kurzu šéfcukráře Myšáka Lukáše Pohla si společně připravíte hned několik dortových korpusů. Nachystáte si hebkou čokoládovou ganáž, vyšleháte si pařížskou a vanilkovou šlehačku i krém s tvarohovým základem. A taky se naučíte, jak dort správně kompletovat a skládat, aby držel tvar, a jak ho zdobit ovocem – a nejen jím!

Co se naučíte a pro koho je kurz určený?


Kurz je určený všem, kteří mají rádi sladké a baví je péct. 

Naučíte se:

  • technologie, které se používají při šlehání korpusů a jejich výrobě,
  • jak na skvělý bezlepkový korpus, světlý korpus a mandlové pláty,
  • vyrobit čokoládovou ganáž,
  • správně připravovat krémy,
  • kompletovat a zdobit dorty.

Co si z kurzu odnesete?


  • spoustu nových znalostí a zkušeností, které hned můžete využít
  • lněnou utěrku s vyšívaným logem šitou přímo pro nás v chráněné dílně NEEDO
  • tištěnou brožuru, která shrnuje know how k tématu nejen od lidí z Ambiente

O lektorovi


Lukáš Pohl je šéfcukrářem v Myšákovi. Je známý tím, že nikdy nepřestává vylepšovat své recepty a pro dezerty si vždy vybírá jen ty nejlepší suroviny. Se sladkým řemeslem začal díky své babičce a dnes má na kontě dlouholeté zkušenosti z Café Savoy, La Degustation Bohême Bourgeoise, ale i z Hospody v New Yorku. 


UM, Národní 28, 110 00, Praha 1